Συνεργασία ΓΓΠΠ – ΔΕΔΔΗΕ γα πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Συνεργασία ΓΓΠΠ – ΔΕΔΔΗΕ γα πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Το θέμα της συνεργασίας της Πολιτικής Προστασίας με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, συζήτησαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, καθώς και ο γενικός διευθυντςή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν δράσεις πρόληψης και άμεσης κινητοποίησης για θέματα που αφορούν σε προβλήματα ηλεκτροδότησης που μπορεί να προκύψουν από έκτακτα γεγονότα.

Ο κ. Μάνος ανέφερε σχετικά: «Ο ΔΕΔΔΗΕ συμμετέχει ενεργά στο νέο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνεργαστεί στενά σε όλα τα στάδια κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού όταν προκύπτουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρόληψη έως την αποκατάσταση».

Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Με το νέο νόμο πλέον έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων. Ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί ένα βασικό κρίκο στην αλυσίδα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και η εναρμόνιση του επιχειρησιακού του σχεδιασμού με τα γενικά σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων της ΓΓΠΠ είναι επιβεβλημένη».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις