Η πρόσχαιρη μεταβολή του καιρού φρενάρει τις παραγγελίες κρεάτων για για τον εορτασμό του εθίμου της Τσικνοπέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται οι καταναλωτές έχουν πειστεί από τις προβλέψεις μετεωρολόγων.
"Ξεκίνησαν δειλά- δειλά οι πρώτες παραγγελίες για την Τσικνοπέμπτη, όμως περιμένουμε κορύφωση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. 'Ολοι κοιτάνε τα δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ για το αν θα καταφέρουν να στήσουν τις ψησταριές στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Αυτοί οι πελάτες ή δεν θα ψήσουν ή το σκέφτονται εάν συμμαχήσει ο καιρός", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm” ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης.
Πάντως, όπως ανέφερε ο κ Κεσίδης τα κρεοπωλεία είναι προετοιμασμένα και έχουν προϊόντα σε επάρκεια και αφθονία για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. "Είμαστε προετοιμασμένοι για να εξυπηρετήσουμε το καταναλωτικό κοινό. Και τους μόνιμους πελάτες και τους περαστικούς ακόμη και την τελευταία στιγμή. Υπάρχει αφθονία προϊόντων, επάρκεια στην αγορά και οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι και πρόπερσι", είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τους κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης, την Τσικνοπέμπτη, παραδοσιακά την τιμητική του έχει το χοιρινό και κυρίως τα σουβλάκια, η πανσέτα και τα λουκάνικα ενώ ακολουθούν -σε πωλήσεις- τα μπιφτέκια, τα παϊδάκια και μετά όλα τα υπόλοιπα είδη κρεάτων.
Διαβάστε επίσης:
Καιρός αύριο: Επιδείνωση την Τσικνοπέμπτη, βροχές και καταιγίδες, χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.