
Αρνητικός ήταν για άλλη μία φορά ο απολογισμός των εθελοντικών καθαρισμών ακτών και θαλασσίου περιβάλλοντος για το 2019, αφού παρά τις συνεχείς προσπάθειες, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι σε επίπεδο συνείδησης υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.
Κύριο χαρακτηριστικό της ομαδοποίησης του απολογισμού, είναι ότι χωρίς το ανθρώπινο χέρι, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πάει σε θάλασσες και ακτές.
Όπως αναφέρει η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος): «Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των απορριμμάτων από τους καθαρισμούς του International Coastal Cleanup και του Let’s Clean Up Europe που διοργάνωσε η HELMEPA στην Ελλάδα! Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή Εταιρειών – Μελών, εθελοντών εκπαιδευτικών του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι της HELMEPA». Στα χλμ ακτογραμμής που καθαρίστηκαν, συλλέχθηκαν τα παρακάτω απορρίμματα».
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.