2 εκ. για την προστασία και ανάδειξη της αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου

2 εκ. για την προστασία και ανάδειξη της αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται σε 2.000.000,00 ευρώ η χρηματοδότηση του έργου «Προστασία και ανάδειξη αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου».
Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων», με αρχικό προϋπολογισμό 1.600.000,00 ευρώ.
Η αύξηση των διαθέσιμων πόρων κατά 400.000,00 ευρώ αφορά στην προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, ενώ παράλληλα παρατείνεται η ημερομηνία λήξης του έργου, από 31.12.2020, στις 30.06.2022.
Το σημαντικότατο αυτό έργο πολιτισμού, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Η αρχαία Ακρόπολη Ρόδου διαμορφώθηκε την κλασική εποχή και καλύπτει έκταση 900 στρεμμάτων. Η μνημειακή αυτή ζώνη, περιλαμβάνει, στο βόρειο τμήμα, τα ερείπια του ναού του Διός Πολιέως και της Αθηνάς Πολιάδος, κατάλοιπα μνημειώδους Στοάς και τέσσερις υπόγειες σπηλαιώδεις κατασκευές (Νυμφαία). Στο νότιο τμήμα, σε διαμορφωμένο πλάτωμα του λόφου, το ναό του Πυθίου Απόλλωνος μερικώς αναστηλωμένο και κατάλοιπα οικοδομήματος, πιθανόν ναού της Αρτέμιδος. Χαμηλότερα, περιλαμβάνει το Στάδιο και το Ωδείο, αναστηλωμένα κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας.
Οι μελέτες προβλέπουν διαμόρφωση, ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, αποκατάσταση του Ναού του Πυθίου Απόλλωνος και του συνόλου των μνημείων, καθώς και εγκατάσταση των υποδομών λειτουργίας του.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις