Αγγλίδα το δεύτερο κρούσμα στη Ρόδο – ΠΑΣΤΕΡ: Συγγνώμη για την αναστάτωση

Αγγλίδα το δεύτερο κρούσμα στη Ρόδο – ΠΑΣΤΕΡ: Συγγνώμη για την αναστάτωση

Την πλήρη ευθύνη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου με το λάθος δείγμα, ανέλαβε το ερευνητικό κέντρο ΠΑΣΤΕΡ.
Σημειώνεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ως θετικός στον κορονοϊό ένας 25χρονος σμηνίτης, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι το δείγμα δεν αντιστοιχούσε σ’ αυτόν.
«Εκ παραδρομής αναφέρθηκε ένα δείγμα ως θετικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΤΕΡ, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την αναστάτωση που προκλήθηκε τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στον ασθενή.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Την 31η Μαρτίου ελέγχθηκε αριθμός δειγμάτων προερχομένων από το Νοσοκομείο της Ρόδου.
Στις 20:17 της ίδιας ημέρας, απεστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο νοσοκομείο.
Στον ποιοτικό έλεγχο των αποτελεσμάτων που ακολουθεί πάντα κάθε σειρά εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε ένα δείγμα ως θετικό. Αμέσως μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, ενημερώθηκε (στις 22:30) ο υπεύθυνος ιατρός του νοσοκομείου (όνομα στη διάθεση του Ε.Ι.Παστέρ).
Σημειώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σύγχυση ως προς την ταυτότητα του θετικού δείγματος μετά την ενημέρωση.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ θέλει να εκφράσει τη λύπη του για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου και στον ασθενή του οποίου το δείγμα εξετάσθηκε.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ εξετάζει μεγάλο αριθμό δειγμάτων για τον νέο κορονοϊό από όλη την Ελληνική Επικράτεια, παραμένοντας πιστό στην αποστολή του ως Δημόσιου φορέα που έχει σκοπό μεταξύ άλλων τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και εφαρμόζοντας διαπιστευμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά διεθνή πρότυπα».

Αγγλίδα το δεύτερο κρούσμα στη Ρόδο

Σε Αγγλίδα, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη χώρα της, αντιστοιχεί τελικά το θετικό δείγμα κορονοϊού.
Τα συμπτώματά της είναι ήπια, ως εκ τούτου της δόθηκαν οδηγίες να παραμείνει απομονωμένη στο σπίτι της.
Σε απομόνωση έχουν τεθεί τόσο τα μέλη της οικογενείας της, όσο και τα φιλικά πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις