Μηταράκης: «Δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς» απο την δομή της Ριτσώνας

Μηταράκης: «Δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς» απο την δομή της Ριτσώνας

Από τα ξημερώματα εφαρμόζεται το ολικό lock out στην προσφυγική δομή στη Ριτσώνα, «δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι αποστέλλονται τρόφιμα για όλη την εβδομάδα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας αλλά και τα μέτρα περίφραξης, ενώ περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο το προσωπικό για να προστατευτούν τόσο οι διαμένοντες στη δομή όσο και η κοινωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δυστυχώς ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πως εισήχθη ο κορωνοϊός μέσα στη δομή, εάν μεταφέρθηκε από κάποιον εργαζόμενο ή από κάποιο διαμένοντα που βγήκε για ψώνια ή για άλλο λόγο.

Τι θα γίνει με τα νησιά

Ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι δομές στη Μόρια, στη ΒΙΑΛ και στο Βαθύ δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες υγιεινής και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν η κυβέρνηση κίνησε τη διαδικασία για να κλείσουν.

Αναφέρθηκε σε τέσσερα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση και ειδικότερα:

Όλες οι νέες αφίξεις από την 1η Μαρτίου, κρατήθηκαν εκτός των δομών
Επιβλήθηκαν από νωρίς περιορισμοί στην κυκλοφορία
Δημιουργήθηκαν υγειονομικές δομές στην περίμετρο των προσφυγικών δομών
Έγινε ενημέρωση για τον κορωνοϊό στους διαμένοντες στις γλώσσες τους.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με σκηνές και προσωπικό που θα ενεργοποιηθεί όπου χρειαστεί εάν υπάρξει κρούσμα σε προσφυγική δομή.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις