Ζημιά 100% καταγράφει ο Covid-19 το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου στην κτηματαγορά του Έβρου

Ζημιά 100% καταγράφει ο Covid-19 το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου στην κτηματαγορά του Έβρου

Ζημιά 100% καταγράφει ο Covid -19 το δίμηνο Μαρτίου -Απριλίου στην κτηματαγορά του Έβρου με τους επαγγελματίες του κλάδου να ανησυχούν για το αύριο.

«Αυτό το οικονομικό πλήγμα το οποίο έχουν δεχθεί και θα δεχθούν μέχρι τέλος Μαΐου οι επαγγελματίες του κλάδου για να στρώσει όλη αυτή η κατάσταση θα περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα, οπότε και μετά την πανδημία ο κόσμος θα εξακολουθήσει να είναι επιφυλακτικός και να έχει κάποιες αμφιβολίες,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος των κτηματομεσιτών Εβρου κ.Αγγελική Γκρασνέλη και τόνισε πως και «μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων το δίμηνο Ιούνιο -Ιούλιο δηλαδή που είναι το pick της δουλειάς στην καλύτερη περίπτωση φέτος ο κλάδος θα αγγίξει το 50%.»

Όπως εξήγησε η κ. Γκρασνέλη δυο είναι οι λόγοι που επηρεάζουν την κτηματική αγορά .Ο πρώτος αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις οι οποίες είναι νεκρές εδώ και 1,5 μήνα από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό, εφ’ όσον δεν υπάρχουν μετακινήσεις, δεν υπάρχει τουρισμός και ο δεύτερος στις βασικότερες συναλλαγές τις οποίες κάνει κάποιος κτηματομεσίτης και αυτές είναι οι μακροχρόνιες ενοικιάσεις και οι πωλήσεις βέβαια εννοείται ότι έχουν περιορισθεί κατά 99%.Δηλαδή με τον περιορισμό της μετακίνησης είναι φύση αδύνατον ένας κτηματομεσίτης να μεταβεί σε ένα ακίνητο, να μεταφέρει πελάτες (αγοραστές)γιατί απαγορεύεται να υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο περισσότερα από δυο άτομα, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις