Κοινή πρόταση Περιφέρειας και Δήμων Νοτίου Αιγαίου για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ

Κοινή πρόταση Περιφέρειας και Δήμων Νοτίου Αιγαίου για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως κρίσιμο εργαλείο για την επανεκκίνηση της νησιωτικής οικονομίας, διεκδικούν Περιφέρεια και Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου.
Εκτιμούν ότι η σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώνεται από την κρίση της πανδημίας αλλά και το μεγάλο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, της τάξης των 10 δις. ευρώ, αφαιρεί πλέον όλα τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών και διαμορφώνει το κατάλληλο έδαφος για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.
Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, οι Δήμαρχοι εξουσιοδότησαν τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη, να καταθέσουν σχετικό αίτημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μαζί με το δίκαιο αίτημα της αύξησης του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
«Την επόμενη μέρα οι ανάγκες που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου είναι εμφανώς αυξημένες και θα πρέπει να γίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση όλων των διαθέσιμων πόρων και εργαλείων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι μπορούν -υπό τις παρούσες συνθήκες- να διεκδικήσουν ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υψηλότερο και σημαντικότερο.
Το ραντεβού των Αυτοδιοικητικών ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου, αφού είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι η συχνή επικοινωνία των εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνει την αμεσότητα στην ανταλλαγή απόψεων και στο σχεδιασμό των δράσεων και των επόμενων ενεργειών.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις