Προσλήψεις και ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στην ΠΕΔ Κρήτης

Προσλήψεις και ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στην ΠΕΔ Κρήτης

Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και η πιθανή περικοπή έργων του ΕΣΠΑ, απασχόλησαν τη τηλεδιάσκεψη, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος, Γιάννης Κουράκης, και τα μέλη, Γιώργος Μαρινάκης, Γιάννης Μαλανδράκης και Νίκος Κοκκίνης.

Όσον αφορά στο πρώτο θέμα, αυτό των προσλήψεων στάλθηκαν σχετικές παρατηρήσεις της ΠΕΔ Κρήτης προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την προκήρυξη.

Για τις περικοπές έργων του ΕΣΠΑ εκφράστηκε η πλήρης διαφωνία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, για πιθανή περικοπή έργων και δράσεων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε επικοινωνία για το θέμα, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, εκφράστηκαν οι ανησυχίες των αυτοδιοικητικών της Κρήτης σχετικά με την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ μετά από αυτή την εξέλιξη, ενώ τονίστηκε από όλους η σημασία ολοκλήρωσης τους.
Από την πλευρά του ο κ, Αρναουτάκης ενημέρωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, διαφωνούν ενώ την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί νέα συζήτηση της ΕΝΠΕ με το αρμόδιο Υπουργείο και θα ακολούθως θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις