Φωνή αγωνίας από τους διανομείς του Ηρακλείου

Φωνή αγωνίας από τους διανομείς του Ηρακλείου

Επιστολή με την οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο εργασίας τους, χωρίς προστατευτικά μέσα, αλλά και την αύξηση των ωρών που βρίσκονται στο δρόμο, μεταφέροντας δέματα, επιστολές και έτοιμο φαγητό, εκφράζουν διανομείς του Ηρακλείου.

Κάνουν λόγο για μεροκάματο του τρόμου σημειώνοντας: «Ελάχιστα ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από τις επιχειρήσεις, για όλους εμάς που συνεχίζουμε να είμαστε στο δρόμο και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως και πριν. Μια δουλειά που πολλοί συνάδελφοι αναγκαζόμαστε να είμαστε στο τιμόνι 10 και 12 ώρες για να τα βγάλουμε πέρα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Η καθημερινότητά μας είναι απλήρωτες υπερωρίες, τεράστια εντατικοποίηση, είμαστε ανασφάλιστοι ή με μισή ασφάλιση, δουλεύουμε σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας».

Οι διανομείς επισημαίνουν ότι η παράδοση του φαγητού ή του δέματος πρέπει να γίνεται στην είσοδο της πολυκατοικίας για να μην μπαίνουν στα σπίτια των πελατών, να αγγίζουν επιφάνειες που είναι εστίες μετάδοσης του ιού. «Έχουμε πάνω μας- τονίζουν- τη μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του ιού που είναι τα χρήματα, με μόνο μέτρο προστασίας για αυτό ένα ζευγάρι γάντια, που σε πολλές περιπτώσεις με πρόσχημα το κόστος που έχουν και ότι είναι σε έλλειψη, μας δίνεται ένα ζευγάρι για να βγάλουμε μια βάρδια 10 ωρών».

Συνεχίζοντας τονίζουν ότι η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει ξεπεράσει κάθε όριο και εκφράζουν φόβους για τις οικογένειές τους αναφέροντας: «Όταν σχολάμε ερχόμαστε σε επαφή με τις οικογένειές μας, πολλοί από τους οποίους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ακόμα και συνάδελφοι που είναι οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, αναγκάζονται να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς κανείς να νοιάζεται για αυτούς».

Ζητούν να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους συναδέλφους που συνεχίζουν να δουλεύουν. Να γίνει αναστολή των χρεών που έχουν σε τράπεζες και εφορία, όπως και για τρέχοντες λογαριασμούς για ρεύμα, νερό, ενοίκια κλπ.

Να παρθούν άμεσα μέτρα, τα οποία θα τους προστατέψουν από τον κίνδυνο να νοσήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις