Δήλωση του Μιχ. Κοκολάκη μετά την απόφαση του ΣτΕ

Δήλωση του Μιχ. Κοκολάκη μετά την απόφαση του ΣτΕ

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν και είναι σεβαστή, βρίσκεται, σε πλήρη δυσαρμονία όχι μόνο με το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, αλλά και με την βούληση της κοινωνίας της Γόρτυνας, όπως αυτή εκφράζεται σε καθημερινή βάση». Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης του δήμου Γόρτυνας, «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, που κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό έκπτωτος από το αξίωμα του δημάρχου.

Η απόφαση του ΣτΕ ήρθε να επικυρώσει την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Ηρακλείου, που εκδίκασε ένσταση που κατέθεσε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο τέως δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία του κ. Κοκολάκη, είχε ακόμη σε εκκρεμοδικία στο Εφετείο, οικονομική διεκδίκηση από το Δήμο που ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ, επομένως δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο κ. Κοκολάκης αναφέρει ακόμη: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Γόρτυνας, που όλο αυτό το διάστημα, στέκονται δίπλα μου και στηρίζουν κάθε προσπάθειά μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αφουγκράζομαι τα μηνύματά τους και έχω συνειδητοποιήσει πλήρως ότι η πραγματική μου δικαίωση είναι η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

Πεποίθησή μου είναι ότι, στις δημοκρατίες οι ηγέτες εκλέγονται από τον λαό και λογοδοτούν στον λαό. Οι πολίτες αξίζουν αυτό που επέλεξαν.

Οι κύριοι που, μαζί με τα δεκανίκια τους, γυρίζουν μήνες τώρα από καφενείο σε καφενείο διακινώντας σενάρια εκλογών, επικαλούμενοι το συμφέρον του δήμου και των δημοτών, δεν έχουν παρά να τις ζητήσουν. Αλλιώς, ας σιωπήσουν και ας αποδεχθούν ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την πορεία της, με το ίδιο επιτυχημένο σχήμα.

Έχοντας πλέον κλείσει οριστικά όλες τις υποτιθέμενες εκκρεμότητες, πίσω από τις οποίες έκρυψε την πολιτική ανικανότητα, τις εμμονές και την εκδικητική του διάθεση ο κύριος Σχοιναράκης, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ενότητας της παράταξής μου και της κοινωνίας μας. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω, με μεγαλύτερη δύναμη, να είμαι παρών και τώρα, αλλά και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν.

Οι ελπίδες και τα όνειρα της κοινωνίας μας, το κοινό μας όραμα, ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί για να κάνουμε την Γόρτυνα μεγάλη ξανά, δεν θα σβήσουν με καμία δικαστική απόφαση. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας κρατήσουν στο σκοτάδι, η Γόρτυνα θα αλλάξει».

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2019, τον πρώτο γύρο η παράταξη, «Μεγάλη Γόρτυνα» του Μιχάλη Κοκολάκης πήρε ποσοστό 45,18% και η παράταξη «Ανανέωση Τώρα», του Νίκου Σχοιναράκη, ποσοστό 27,22%. Στις επαναληπτικές της επόμενη Κυριακής ο κ. Κοκολάκης πήρε ποσοστό 68,53% και αναδείχθηκε δήμαρχος και ο κ. Σχοιναράκης ποσοστό 31,47%.

Μετά την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου, η παράταξη της πλειοψηφία ανάδειξε νέο δήμαρχο το Λευτέρη Κοκολάκη, ο οποίος θα παραμείνει και μετά την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις