Δήμος Κοζάνης: Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη»

Δήμος Κοζάνης: Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη»

Τον μαθητικό διαγωνισμός με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη» διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης, με την υποστήριξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

O διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι την περίοδο της πανδημίας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης καλούνται προαιρετικά να στείλουν τις ιδέες τους σχετικά με το μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

Αναλυτικά, οι μαθητές καλούνται με την άδεια, συγκατάθεση και την προτροπή των γονέων/κηδεμόνων τους να λάβουν μέρος στη συγγραφή/παρουσίαση της δικής τους πρότασης. Ενδεικτικά οι άξονες είναι:

  • Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Κινητικότητα – Μεταφορές
  • Έξυπνη Διαβίωση
  • Έξυπνοι πολίτες
  • Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
  • Συμμετοχές και προτάσεις

Η υποβολή των συμμετοχών μπορεί να γίνεται από 9/4/2020 έως 15/5/2020 σε αυτή την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Η κάθε μαθητική ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν έως τρεις μαθητές. Ο κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλλει μία μόνο συμμετοχή.

Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα ειδοποιηθούν όσοι υποβάλλουν τις αρτιότερες προτάσεις για να παρουσιάσουν σε σχετική ημερίδα (διαδικτυακή-”Μένουμε στο σπίτι & δημιουργούμε” ή δια ζώσης) την ιδέα τους. Επιπλέον, θα ενσωματωθούν στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία όπως drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα. Για οποιαδήποτε απορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο smart.kozani@gmail. Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις