200 μάσκες 3D στο νοσοκομείο Ξάνθης ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Εχίνου

200 μάσκες   3D στο νοσοκομείο Ξάνθης ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας  Εχίνου

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία του ιδιώτη γιατρού με ειδικότητα καρδιολόγου Κομνηνού Γκάμπρα από την Ξάνθη που αξιοποιώντας τη γνωριμία του με τον επιχειρηματία ηλεκτρονικών ειδών με εκτυπωτές τεχνολογίας 3D Ανέστη Παπαχρήστου, στελέχωσαν μια ομάδα 7 ατόμων στις 20 Μαρτίου ξεκινώντας τη διαδικασία κατασκευής των 30 πρώτων προστατευτικών μασκών, τις οποίες και διέθεσαν στο νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Εχίνου.

Τώρα η ομάδα απαρτίζεται από 11 άτομα και έχουν κατασκευάσει και διαθέσει ήδη 200 μάσκες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γκάμπρας οι συγκεκριμένες μάσκες, για να είναι απόλυτα ασφαλείς τόσο για το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και για τους ασθενείς, απαιτείται να πληρούν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. «Δεν πρέπει να έχουν μικροπόρους για να προστατεύουν από το αερόλυμα που δημιουργείται κατά τις ιατρικές εργασίες. Πρέπει να είναι απολύτως στεγανές για να μην θέτουν σε κίνδυνο γιατρούς και ασθενείς. Το κόστος το καλύπτουμε εμείς αν και η προσπάθειά μας έχει θετική ανταπόκριση και έχουμε κάποιες προσφορές. Έχουμε σκοπό αυτές που θα κατασκευάσουμε τώρα να τις διαθέσουμε στον Ιατρικό σύλλογο Ξάνθης και στην Αστυνομία αφού καλύψουμε όλες τις ανάγκες του προσωπικού στο νοσοκομείου και στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις