Μητρόπολη Κομοτηνής: Μένω στο σπίτι και ο Χριστός θα μεταμορφώσει το σπίτι σε «οίκο Θεού»

Μητρόπολη Κομοτηνής: Μένω στο σπίτι και ο Χριστός  θα μεταμορφώσει το σπίτι σε «οίκο Θεού»

Με νέα Εγκύκλιο απευθύνεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πρός το εὐσεβές Ὀρθόδοξο Πλήρωμα της αγιωτάτης Ἐκκλησίας της Ἑλλάδος.

«Μένω στο σπίτι και είμαι βέβαιος ότι θα δεχθώ την Χάρη των Θείων Λειτουργιών που θα ιερουργηθούν αυτές τις Άγιες ημέρες, καθώς γνωρίζω και πιστεύω ότι η Θεία Λειτουργία τελείται «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας» και «υπέρ των δι’ ευλόγους αιτίας απολειφθέντων». τονίζεται στο Συνοδικό Παραμυθητικό Λόγο για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα» και σημειώνεται «Μένω στο σπίτι και είμαι σίγουρος ότι ο Χριστός θα έλθει στο σπιτικό μου και θα το μεταμορφώσει σε «οίκο Θεού». Μέσα σε αυτό τον «οίκο» θα κάνω Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα» παροτρύνοντας έτσι τους πιστούς να μείνουνε σπίτι.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις