Βήματα προς τη νέα κανονικότητα

Βήματα προς τη νέα κανονικότητα

Νέα βήματα προς τη νέα κανονικότητα από σήμερα καθώς από το πρωί αφενός άνοιξαν καφέ και εστιατόρια αφετέρου δε επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών προς όλα τα νησιά ενώ διευρύνονται και οι πτήσεις εσωτερικού. Οι περιορισμοί ίσχυαν και για τα Ιόνια νησιά και ήδη η κίνηση από και προς αυτά είναι αυξημένη. Ως γνωστόν εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών στα Μέσα Μεταφοράς. Κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί έως το 50% τη δυναμικότητας επιβατών του, εκτός αν πρόκειται για σκάφος με καμπίνες που το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 55%. Στα αεροπλάνα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και όλα τα γνωστά μέτρα πρόληψης. Παραμένει η απαγόρευση αεροπορικής σύνδεση για χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με στοιχεία την ΥΠΑ, τον Απρίλιο το ποσοστό μείωσης των επιβατών έφτασε το 99% και στις πτήσεις ξεπέρασε το 85%.

Τέλος, σήμερα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών από την 1η Ιουνίου. Η παραχώρηση περισσότερων Βαθμών ελευθερίας έχει στόχο και την προσέλκυση τουριστών προκειμένου να αντληθούν πολύτιμα έσοδα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις