Γρεβενά: Ζημιές από χαλαζόπτωση στο Καρπερό

Γρεβενά: Ζημιές από χαλαζόπτωση στο Καρπερό

Στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρπερού, του Δήμου Γρεβενών που επλήγη από έντονη χαλαζόπτωση βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή 21 Μάϊου 2020 για να κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Από την ισχυρή́ χαλαζόπτωση της Πέμπτης προκλήθηκαν σημαντικές ζημίες σε μεγάλη έκταση αγροτεμάχια με καλλιέργειες σιτηρών, οσπρίων, καπνού́, ντομάτας, ψυχανθών, αλλά́ και διαφόρων μεμονωμένων δενδροκαλλιεργειών.

Από τα μέλη του κλιμακίου του ΕΛΓΑ, που συνοδεύονταν από το δήμαρχο Δεσκάτης, Δημήτρη Κορδίλα, τον περιφερειακό σύμβουλο, Σάκη Φωλίνα, τους αντιδημάρχους: Μπάμπη Ορφανίδη και Αρετή Ανδρώνη, έγιναν δειγματοληπτικά́ και προσδιορίστηκαν κτήματα στα οποία υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης μετά την θεομηνία.
Οι παραγωγοί́ πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να προβούν στις δηλώσεις ζημίας ώστε να γίνουν σύντομα οι εκτιμήσεις από́ τους γεωτεχνικούς του ΕΛΓΑ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις