Δ. Μακεδονία: Η πορεία του κορονοϊού

Δ. Μακεδονία: Η πορεία του κορονοϊού

Παραμένουν στα 153 τα θετικά κρούσματα του Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία, τα οποία ανιχνεύτηκαν από την έναρξη της πανδημίας του κορωναϊού μέχρι και χθες Κυριακή 24 Μάϊου 2020, ενώ τα αρνητικά ανέρχονται πλέον στα 2.378 από τις συνολικά 2.690 δειγματοληψίες που έγιναν.

Το περασμένο τριήμερο δεν ανιχνεύτηκε κανένα νέο κρούσμα, ενώ έγιναν 28 νέες δειγματοληψίες στα πέντε Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Εν τω μεταξύ την περασμένη Παρασκευή έχασε τη μάχη, που έδινε εδώ και αρκετές εβδομάδες στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ,
ένας 79χρονος από τη Δαμασκηνιά, ο οποίος αρχικά είχε νοσηλευτεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Πρόκειται για τον 29ο  θάνατο από τον κορωναϊό στη Δυτική Μακεδονία και τον 16ο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, εκ των οποίων οι εννέα κατανέμονται στο Δήμο Βοΐου, οι έξι στο Δήμο Εορδαίας και ο ένας στο Δήμο Κοζάνης.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

 

Αναλυτικά η χθεσινή κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»

Το Νοσοκομείο έκανε τρεις (3) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα.

Συνολικά νοσηλεύονται επτά (7) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό δύο (2) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά, ενώ ένας (1) σε επανέλεγχο του δείγματος του μετά από αρνητικό αποτέλεσμα, αίρεται ο κατ΄ οίκον περιορισμός..

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα. Ένας ασθενής πήρε εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και οι ασθενείς εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα αναμένοντας τα αποτελέσματα τους.

Συνολικά νοσηλεύονται έξι (6) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων  τέσσερις (4) αρνητικοί και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και ένας (1) στη ΜΕΘ.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα ένας (1) ασθενής, ο οποίος εισήχθη χθες και αναμένονται τα αποτελέσματα του δείγματος του.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία και δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία και ο ασθενής εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, σε αναμονή των αποτελεσμάτων του δείγματος του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις