Κέρκυρα: Με μέτρα προστασίας το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ

Κέρκυρα: Με μέτρα προστασίας το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ

Ποικίλες είναι οι πρώτες αντιδράσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν με την επανεκκίνηση των τουριστικών επιχειρήσεων, τα οποία εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Ξενοδόχοι και καταλυματίες της Κέρκυρας κάνουν λόγο για ηπιότερα υγειονομικά μέτρα από αυτά που αρκετοί συνάδελφοί τους ανέμεναν τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο, υπάρχουν πολλές ασάφειες ενώ το βασικό πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου είναι τα εργασιακά και το μισθολογικό κόστος, καθώς και η πρόβλεψη επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών μόνο σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος προσληφθεί για μερική απασχόληση. Προβληματισμένοι δηλώνουν και οι μεταφορείς, καθώς ο περιορισμός της χωρητικότητας των λεωφορείων στο 50% της δυναμικότητάς τους δημιουργεί ανισότητες σε σχέση με άλλα μέσα μεταφοράς και καθιστά τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων μη βιώσιμη. Ακούμε τον πρόεδρο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Νίκο Τσαγκαράκη και τον ξενοδόχο και πρώην πρόεδρο της AOCTA Δημήτρη Διαβάτη. 

 

Από την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, ο κ. Περικλής Κατσαρός περιέγραψε ον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με βάση και  τα υγειονομικά πρωτόκολλα

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις