Δ.Π.Θ: O Επ. Καθηγητής Étienne E. Charrière για το μυθιστόρημα στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία

Δ.Π.Θ: O Επ. Καθηγητής  Étienne E. Charrière για το μυθιστόρημα στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Λογοτεχνία της Γενιάς του 1880 και Λαογραφία» του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 και ώρα 18.00 από τον Étienne E. Charrière, Επίκουρο Καθηγητή Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Τμήμα Τουρκικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Bilkent στην Άγκυρα της Τουρκίας, ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: Η ανάγνωση μυθιστορημάτων στο πολύγλωσσο περιβάλλον της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Διάλεξη Charrière.jpg
Ο Étienne E. Charrière σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Γενεύης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2016 ανακηρύχθηκε διδάκτορας συγκριτικής γραμματολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (HΠΑ). Από το 2017 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Bilkent της Άγκυρας, όπου διδάσκει κυρίως μαθήματα για τη λογοτεχνική δραστηριότητα των μειονοτήτων κατά την περίοδο της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (κυρίως των Ελλήνων, Αρμενίων και Σεφαραδιτών Εβραίων). Πρόσφατα ανέλαβε μαζί την καθηγήτρια Monica M. Ringer (Amherst College, ΗΠΑ) την επιμέλεια του συλλογικού τόμου: Ottoman Culture and the Project of Modernity. Reform and Translation in the Tanzimat Novel, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury (βλ.

Info
Σύνδεσμος συμμετοχής στη διαδικτυακή διάλεξη με Skype for Business ή Skype Meetings:

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις