Μήνυμα για την αντιπυρική περίοδο

Μήνυμα για την αντιπυρική περίοδο

Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και λήγει στις 31 Οκτωβρίου, και η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης με την στήριξη της  Περιφέρειας Κρήτης, κάνουν έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και να αποφύγουν την καύση και χρήση φωτιάς, το  παραπάνω χρονικό διάστημα, ώστε να αποφευχθούν οι δασικές και χορτολιβαδικές πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Κουρουπάκης, είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, να μη δίνουμε «τροφή» σε ενδεχόμενη πυρκαγιά και να βοηθήσουμε το έργο των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και κυρίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Απευθύνει επίσης ειδική υπόμνηση στους πολίτες να φροντίζουν, για το σχολαστικό καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, από τα ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διάδοσης της πυρκαγιάς. Επίσης, στους αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους, η διέλευση θα πρέπει να είναι εύκολη, για τα μέλη της ΠΥ. Έτσι από τη στιγμή, που ενοχλεί ένα δέντρο ή ένα κλαδί, ηθική υποχρέωση του καθενός αποτελεί να το κόψει, πριν επέμβει η αρμόδια υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουπάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο αύλειος χώρος του καθενός από εμάς, είτε αφορά το σπίτι απέξω ή το καθαρισμό του οικοπέδου μας, είναι ηθική υποχρέωση και ευθύνη μας να καθαριστεί, ούτως ώστε να μην υπάρχουν ξερόχορτα, σκουπίδια και άλλα εύφλεκτα υλικά ή εν γένει οτιδήποτε, που θα μπορέσει να προσδώσει τροφή και ελπίδα σε μια ενδεχόμενη πυρκαγιά. Επιβάλλεται να είμαστε συνεργάσιμοι στο συγκεκριμένο θέμα και να προχωρήσουμε άμεσα στο καθαρισμό και τη συντήρηση της καθαρότητας τους. Είναι αδιανόητο κάποιοι συμπολίτες μας, ενώ το γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποια κλαδιά – και κάποιοι στύλοι που έχουν τοποθετηθεί συνειδητά από ορισμένους – που ενοχλούν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, ειδικά τα μεγάλου μεγέθους, να πράττουν αμερόληπτα. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές, πως δυστυχώς βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Όμως σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν δε θα μπορεί να περάσει το πυροσβεστικό όχημα, καταλαβαίνετε ότι θα το βρούμε το πρόβλημα μπροστά μας, με πολλαπλάσιο μέγεθος».

Εφόσον οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, να καλέσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199, δίνοντας σαφείς οδηγίες για το σημείο όπου υπάρχει η πυρκαγιά. Πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις