Φράουλες και Κεράσια χρωματίζουν το μέλλον των παραγωγών στη Ροδόπη!

Φράουλες και Κεράσια χρωματίζουν το μέλλον των παραγωγών στη Ροδόπη!

Επανήλθε η εκπομπή για τον Πρωτογενή τομέα στην ΕΡΤ Κομοτηνής, μια εκπομπή που μεταδίδεται κάθε Τρίτη 12:00-13:00( σ.σ . από το 2009 μεταδίδεται στην ΕΡΤ Κομοτηνής, αλλά λόγω της αλλαγής του προγράμματος με την εκ περιτροπής εργασία, δεν μεταδιδόταν για περίπου δύο μήνες)

Η θεματολογία της εκπομπής:
-Σοφοκλής Παπουής, Γεωπόνος, μέλος του Γεωπονικού Συλλόγου Ροδόπης, για τις καλλιεργητικές φροντίδες της εποχής, σε αμπέλια, ελιές, δενδρώδεις καλλιέργειες, σιτηρά, δυναμικές καλλιέργειες-βαμβάκι, καπνό,), κηπευτικά και φρεσκολόγιο με το τι μπορεί να σπείρει ο καθένας.
-Παραγωγή Κερασιών, η μεγάλη προσπάθεια σε 4.000 στρέμματα και πλέον στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης, από 1500 κερασοπαραγωγούς, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών!
-Ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Κερασοπαραγωγών, Αράπ Σεντάπ, μίλησε για τους κόπους των παραγωγών και την καλή προσπάθεια για την εσωτερική διάθεση του προϊόντος στη Βόρειο Ελλάδα!
-Παραγωγή 2 εκατομύρια κιλά!
-Σκοπός οι εξαγωγές στο Εξωτερικό μέσα από προσεγμένες συσκευασίες, μια και αυτό ζητούν οι αγορές.
-Στους στόχους και η μεταποίηση του προϊόντος, προκειμένου να ανοίξουν κι άλλες θέσεις εργασίας
-Χρήστος Ντινιτσούδης, ο πρώτος παραγωγός βιολογικής φράουλας σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης!
-Φράουλες γλυκιές, υπέροχες, μυρωδάτες, όπως πρέπει να είναι οι φράουλες σε υφή και άρωμα και όχι κάτι να θυμίζει σαν φράουλα. Περιμένει τους καταναλωτές στο Βιολογικό του αγρόκτημα, στην Ιτέα, όπου θα φτιάξει και θερμοκήπιο, αλλά και Συκεώνα!
-Κώστας Δαλάτσης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τοπείρου, για το μοντέλο που πρέπει να λειτουργήσει και στην δική μας περιοχή, όπως στην Πέλλα για τους εργάτες Γης, οι οποίοι λόγω κορονοϊού και απαγόρευσης μετακινήσεων έχουν γίνει δυσεύρετοι.
-Θέμα θέτει ο κ. Δαλάτσης και για το Εργόσημο, να μην περικόπτονται τα επιδόματα σε όσους από τους τοπικούς εργάτες Γης, μπορούν να εργασθούν.
-Και τα δύο θέματα θα πρέπει να προετοιμασθούν εγκαίρως και να δρομολογηθούν από την Περιφέρεια πριν είναι αργά», τόνισε ο κ. Δαλάτσης.

Το ηχητικό της εκπομπής για τον Πρωτογενή Τομέα στην ΕΡΤ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις