Εκτεταμένες ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στο Ανατολικό Πήλιο

Εκτεταμένες ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στο Ανατολικό Πήλιο

Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση στο Ανατολικό Πήλιο την Τρίτη. Το χαλάζι κάλυψε αγροκτήματα, δρόμους και αυλές, ενώ το ισχυρότερο πλήγμα δέχθηκαν οι καλλιέργειες μήλων και κερασιών.

Κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ αναμένεται να μεταβούν στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για να εκτιμηθεί από τον ΕΛΓΑ το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Παράλληλα, ζήτησε να γίνει άμεσα η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού της περσινής αποζημίωσης και να αποδοθεί στους παραγωγούς, που βλέπουν για άλλη μία χρονιά να καταστρέφεται η παραγωγή τους.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό της η κ. Κολυνδρίνη, «η ζημιά ανέρχεται στο 100% των στρεμμάτων που επλήγησαν από τη σημερινή σφοδρή και μεγάλης διάρκειας χαλαζόπτωση στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και στις περιοχές, Μακρυράχη, Ζαγορά και Πουρί του Νομού Μαγνησίας. Τα κτήματα τα οποία επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, με τους παραγωγούς μήλων, αχλαδιών, κερασιών και κηπευτικών να είναι σε απόγνωση και να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό. Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η παραγωγή τους καταστρέφεται από καιρικά φαινόμενα και ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη ολόκληρο το ποσό από την αποζημίωση της περσινής χρονιάς».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις