Π. Δημητρίου: «Την τελευταία λέξη στην αναδιάρθρωση έχει πάντα η ΕΠΟ» (audio)

Π. Δημητρίου: «Την τελευταία λέξη στην αναδιάρθρωση έχει πάντα η ΕΠΟ» (audio)

Μέρα κρίσης είναι για την Γ εθνική η Παρασκευή της 29ης  Μαΐου σύμφωνα με το όσα είπε σε συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου.

Ο ισχυρός άνδρας της Ε.Π.Σ. Αθηνών παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι είναι θετικός σε περίπτωση που προταθεί για να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε για το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», για την αναδιάρθρωση, που όπως υπογράμμισε την τελευταία λέξη για αυτήν έχει η ΕΠΟ ενώ σχολίασε το περιεχόμενο της επιστολής των FIFA/UEFA:

O πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για:

Για το τι θα γίνει στη Γ’ Εθνική:

«Τώρα έχουμε συμβούλιο στην ΕΠΟ την Παρασκευή και πιστεύω ότι θα λήξει αυτό το θέμα. Δηλαδή να πάρουμε απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι για αυτό το πρωτάθλημα για τη χρονιά 2019/20. Από την επιτροπή εισηγούμαστε την άνοδο των οχτώ, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απόψεις και θα περάσει. Αποκλείεται να ανέβουν οι δευτεραθλητές. Για τον υποβιβασμό υπάρχουν τρεις προτάσεις, να δούμε ποια θα περάσει. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε ξανά οχτώ ομίλους, αλλά υπάρχει και μία περίπτωση να γίνουν εννιά».

Για την πρόταση μίας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, Βορρά-Νότου:

«Δεν είμαι ούτε θετικός, ούτε αρνητικός. Για να γίνουν οι δύο όμιλοι στη Super League 2, θα πρέπει να δοθούν χρήματα στις ομάδες για να μπορέσει να σταθεί αυτό το πρωτάθλημα. Πρέπει να μελετήσουμε την πρόταση και να δούμε τι θέση θα πάρουμε ως ΔΣ της ομοσπονδίας. Ο καθένας μέσα στο ΔΣ μπορεί να εκφράσει την άποψή του. Την τελευταία λέξη στην αναδιάρθρωση έχει πάντα η ΕΠΟ και αυτή θα την εγκρίνει».

Για το αν θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση από τη SL1:

«Να δούμε αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα της SL1. Αν δεν ολοκληρωθεί θεωρώ δεδομένο πως θα γίνει αναδιάρθρωση. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τη SL1, να δούμε πόσες ομάδες θα παίξουν του χρόνου εκεί. Γιατί αν δεν τελειώσει αυτό το θέμα δεν μπορούμε να μιλάμε για αναδιάρθρωση».

Για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τη διαδικασία εγγραφής στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»:

«Σωστά έπραξε ο κ. Γραμμένος και ζητάει ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το θέμα είναι ότι η πολιτεία έχει να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία από το 2004, που ήταν υπουργός ο Γ. Ορφανός. Από τότε έχουν να πάρουν επιχορήγηση. Τώρα για να πάρει ένα σωματείο επιχορήγηση θα πρέπει να έχει αθλητική αναγνώριση. Εγώ το μόνο που έχω να πω, είναι ότι πρέπει να απλουστεύσουμε τα δικαιολογητικά για να μπορεί να πάρει ένα σωματείο αθλητική αναγνώριση. Ο νόμος ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει η νέα κυβέρνηση να αλλάξει αυτόν το νόμο και να ζητάει 5-6 δικαιολογητικά και όχι 15. Γιατί τα σωματεία δεν θα πάνε να κάνουν την αναγνώριση και δεν θα πάρουν την επιχορήγηση. Δεν είναι δυνατόν για 1.500 ευρώ να χαλάς 500 και 1.000 ευρώ και να βάζεις δικηγόρους, να βάζεις λογιστές για να φτιάχνουν όλα αυτά τα χαρτιά. Εμείς σαν Ένωση Αθηνών στείλαμε τη Δευτέρα έγγραφο στον υπουργό και του προτείναμε τι δικαιολογητικά πρέπει να ζητάει από τα σωματεία».

Για την επιστολή των FIFA/UEFA:

«Το πρόβλημα είναι μόνο η διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή πότε θα πραγματοποιηθούν. Πρέπει να γίνει ένα ραντεβού με τον υπουργό και να βρεθεί λύση για να γίνουν οι εκλογές. Θετική είναι η επιστολή για την ομοσπονδία. Πρέπει όμως κάθε ομοσπονδία να έχει συνεργασία και με την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γίνεται πόλεμος μεταξύ ομοσπονδίας και κυβέρνησης. Χρειάζεται συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου».

Για το αν αφήνει η επιστολή των FIFA/UEFA ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο:

«Λέει συνεργαστείτε με την κυβέρνηση. Λέει όμως και ότι τον πρώτο λόγο στα θέματα του ποδοσφαίρου τον έχει η ομοσπονδία. Εγώ νομίζω θα βρεθεί η χρυσή τομή για να γίνουν οι εκλογές όταν πρέπει να γίνουν. Δηλαδή, τι Ιούλιος, τι Οκτώβριος. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση διότι δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι ούτε με την κυβέρνηση, ούτε στο ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι θετικός σε περίπτωση που προταθεί το όνομά του για την προεδρία της ΕΠΟ:

«Δεν το απορρίπτω, το αντικείμενο το ξέρω, έχουμε μία Ένωση αρκετά μεγάλη, έχει μεγάλη ιστορία. Αν τυχόν προκύψει αυτό, δεν λέω όχι. Θετικός είμαι».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ποδοσφαίρου:

«Το ποδόσφαιρο για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα πρέπει να κάθονται όλοι οι φορείς σε ένα τραπέζι και να θέλουν την καλυτέρευσή του. Το να υπάρχουν κόντρες δεν προάγουν το άθλημα».

Για τα έξοδα διαιτησίας και αν πρέπει να ελαφρυνθούν οι ομάδες για τα έξοδα μετακίνησης:

«Στις μετακινήσεις ναι. Δεν νομίζω όμως ότι η δαπάνη στον τομέα της διαιτησίας είναι μεγάλη, διότι για να παίξει ένα παιδί στις επαγγελματικές κατηγορίες πρέπει να ασχολείται καθημερινά και να γυμνάζεται όπως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Γραπτή απόδοση του SoccerPlus:

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρόεδρου της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

Τεχνικός-ηχογράφηση: Θάνος Παπουτσής

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις