ΠτΔ: “Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα στην Σταυρούπολη Ξάνθης τον τόπο καταγωγής της μητέρας μου”

ΠτΔ: “Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα στην Σταυρούπολη Ξάνθης  τον τόπο καταγωγής της μητέρας μου”

Στην τρίτη ημέρα επίσκεψής της στην Θράκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα επισκέφθηκε τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια», όπου τα στελέχη της επιχείρησης παρουσίασαν πώς κάνουν χρήση της ευφυούς γεωργίας προκειμένου για την παραγωγή ανώτερης ποιότητας βαμβακιού.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος μετέβη στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα», που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο. Η κυρία Σακελλαροπούλου συζήτησε με τις έξι συνιδρύτριες του συνεταιρισμού για την εμπορική τους δραστηριότητα, που εκτός από την Ελλάδα καλύπτει και το εξωτερικό.Αργότερα, επισκέφθηκε το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», που ασχολείται με την καινοτομία στις τεχνολογίες πληροφορίας.

Την Παρασκευή 29 Μαΐου η κυρία Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου «Sunlight» και ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου. Αμέσως μετά μετέβη στο οινοποιείο «Κίκονες» όπου ενημερώθηκε για τις καλλιεργητικές φροντίδες των αμπελώνων που βασίζονται στις προηγμένες πρακτικές της βιολογικής γεωργίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις της σε παραγωγικές μονάδες της Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα.
Αυτή είναι η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα. Είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του Κράτους Δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων. Και η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον».


Στην συνεχεία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε την Σταυρούπολη που είναι και ο τόπος καταγωγής της μητέρας της .Ιδιαίτερα θερμή και εγκάρδια υποδοχή, παρά τη συνεχή βροχή, επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας,που επισκέφτηκε την περιοχή για πρώτη φορά μετά την ανάδειξή της στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.

Η Πρόεδρος έφτασε στον οικισμό μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και η επίσημη υποδοχή έγινε στο Δημαρχείο από τον Αντιδήμαρχο της ΔΕ Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδη. Στη Σταυρούπολη βρέθηκαν για την επίσκεψη , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ξάνθης , ο Δήμαρχος Ξάνθης, και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.


Μία πολύ ωραία έκπληξη έκανε ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κατά την άφιξη της προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου στην ημέρα των γενέθλιων της, αφού την υποδέχθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Λάκη Ελευθεριάδη και τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη της χάρισε μία χειροποίητη κούκλα με την παραδοσιακή φορεσιά από τη Θράκη ευχόμενός της, χρόνια πολλά. Η φορεσιά, σε μικρογραφία, που φοράει η κούκλα είναι από την περιοχή Καβακλίου και βρίσκεται στη Βόρεια Θράκη, (σημερινή Βουλγαρία). Για τη μελέτη της φορεσιάς, επιλογή των υλικών, ετοιμασία πατρόν, ραφή, χειροποίητες λεπτομέρειες ασχολήθηκε η υπεύθυνη του τμήματος χειροτεχνίας του συλλόγου Ξάνθης Παράδοση κα Γεωργία Καραγιαννίδου σε συνεργασία με την ενδυματολόγο – πατρονίστ Δέσποινα Ιωαννίδου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενθουσιάστηκε τόσο με το δώρο όσο και με το γεγονός ότι ήξερε ο κ. Αμβροσιάδης ότι σήμερα έχει τα γενέθλιά της.

Μετά το Δημαρχείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο και στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της.

Η Πρόεδρος ανέφερε λίγη ώρα αργότερα στο twitter: “Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα στην Σταυρούπολη Ξάνθης, τον τόπο καταγωγής της μητέρας μου. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπατριώτες μου για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν.”

Με την επίσκεψή της το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης, ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη παρουσία της στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ΠτΔ θα διανυκτερεύσει σε συγγενικό της πρόσωπο στην Σταυρούπολη ενώ αύριο θα επιστρέψει στην Αθήνα.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις