Κομοτηνή: 30-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 30-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Προεδρία της Δημοκρατίας
Επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες από την ΠτΔ
Η ΠτΔ, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή της στη Θράκη με ξεναγήσεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Χθες το απόγευμα η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου «Sunlight» και ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου. Αμέσως μετά μετέβη στο οινοποιείο «Κίκονες» και σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια». Στη συνέχεια, η Πρόεδρος μετέβη στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα», που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο. Αργότερα, επισκέφθηκε και το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», που ασχολείται με την καινοτομία στις τεχνολογίες πληροφορίας.

Κ. Σακελλαροπούλου: Αυτή είναι η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα
«Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα.» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε: «Αυτή είναι η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα. Είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του Κράτους Δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων. Και η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον».

Π.τ.Δ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θράκης, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αποτελούν το δικό σας μοναδικό πλούτο
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Κομοτηνή χθες όπου επανέλαβε τους ιδιαίτερους δεσμούς της και την αγάπη της για την περιοχή. «Η Κομοτηνή είναι μια πόλη με ξεχωριστή κουλτούρα αποτελεί ιστορικά έναν τόπο συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. Έναν τόπο που οι ανθρώπινες σχέσεις και η αίσθηση της κοινής μοίρας οικοδομούν ένα κοινό μέλλον.» είπε για να σημειώσει ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θράκης, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αποτελούν το δικό σας μοναδικό πλούτο.» δήλωσε η ΠτΔ. «Στις δύσκολες εποχές που περνάμε οι εθνικές επέτειοι μας μα εμψυχώνουν και μας διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ότι τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν άνθρωπο και σε κανέναν λαό αν δεν αγωνιστεί για τα δικά του ιδανικά για την δική του εθνική και κοινωνική αυτοπεποίθηση.» ανέφερε η κα Πρόεδρος κάνοντας ειδική μνεία στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Θράκη. Νωρίτερα στο πάρκο της Περιφέρειας κατέθεσε στεφάνι αφιερωμένο στα 100 χρόνια Ελεύθερης Κομοτηνής. Ενώ ακολούθησε μετά την ομιλία της συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής,κ. Παντελεήμονα και τις Πρυτανικές αρχές και τους Κοσμήτορες των Σχολών του ΔΠΘ.

Επίτιμη δημότης Κομοτηνής η Π.τ.Δ.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Προέδρου στην Τσανάκλειο

Η ΠτΔ κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Κομοτηνής από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος». «Ως έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς της στην επιστήμη, την πνευματική ζωή και τον δημόσιο βίο της χώρας, καθώς και ως ένδειξη τιμής στο πρόσωπό της, καθότι ούσα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της Ελλάδας, αναδεικνύει τη σπουδαιότητα συμμετοχής της σύγχρονης γυναίκας στην πολιτική ζωή του τόπου.» αναφερόταν στο κείμενο της ανακήρυξης του Δ.Σ. και σημειωνόταν «Aλλά και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της Δημοτικής Αρχής και του Λαού του Δήμου μας προς Αυτήν, γιατί με την πραγματοποιούμενη επίσκεψή της στην πόλη της Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης αποδίδει ιδιαίτερη τιμή προς την ιερή ανάμνηση των γεγονότων της 14ης Μαΐου του 1920 και εκφράζει τη μεγάλη εκτίμηση κι αγάπη της προς τον Λαό και την περιοχή μας, της ιδίας προσωπικά, καθώς και ολόκληρης της Ελληνικής Πολιτείας, την οποία εκπροσωπεί».

Ε. Στυλιανίδης: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι διότι υποδεχόμαστε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο»
«Είμαστε όλοι χαρούμενοι διότι υποδεχόμαστε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο» δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κατά την αποχώρηση του από το ανακαινισμένο κτίριο του Νέστωρος Τσανακλή όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία της προέδρου κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στις ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης. Ο βουλευτής της Ροδόπης επεσήμανε και το άνοιγμα για πρώτη φορά «του Ιστορικού Κτιρίου της Τσανακλείου» όπως είπε για να επισημάνει ότι « για το οποίο δουλέψαμε όλοι μαζί.»

Δήλωση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη της Κομοτηνής

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καλωσόρισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Κομοτηνή, παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων ηρώων και στην τελετή ανακήρυξης της σε επίτιμη δημότης από τον Δήμο Κομοτηνής και δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η χρονική περίοδος κατά την οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται τη Ροδόπη και τη Θράκη. Τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας είναι παρόντα μπροστά στον κόσμο της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και απαιτούν σοβαρές και αξιόπιστες λύσεις. Είναι ανοιχτά τα μεγάλα μέτωπα των αμφισβητήσεων και των απειλών που δέχεται η χώρα μας, γι’ αυτό αποκτά μία ιδιαίτερη βαρύτητα η παρουσία της Προέδρου στη Θράκη. Είμαι βέβαιος ότι η κα Πρόεδρος εξέφρασε το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου με την επισήμανσή της ότι η Θράκη είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε κατακτήσει ένα επίπεδο αρμονικής συμβίωσης, που δεν μπορεί ούτε να αμφισβητήσει ούτε να υπονομεύσει κανείς.» Και ο κος Χαρίτου κατέληξε με τη σημείωση: «Εύχομαι η σημερινή επίσκεψη να είναι μόνο η αρχή για μία πιο στενή και πιο ουσιαστική σχέση της Προέδρου της Δημοκρατίας με την περιοχή μας».

Ιχάν Αχμέτ, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης: Η πολιτεία πρέπει να ακούσει και να εναρμονίσει τις κινήσεις της ανάλογα με την τοποθέτηση της κας Προέδρου
«Η πολιτεία πρέπει να ακούσει και να εναρμονίσει τις κινήσεις της ανάλογα με την τοποθέτηση της κας Προέδρου» δήλωσε σήμερα από την Κομοτηνή ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κος Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή την ομιλία της ΠτΔ κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ικανοποιημένος όπως είπε τόσο για την αναφορά της Προέδρου στην Πολυπολιτισμικότητα όσο και στο Περιβάλλον της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Υποδεχόμαστε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στη Θράκη. Η ομιλία της ήταν εξαιρετική και έδωσε όλο τον τόνο για την πολυπολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση του πλούτου της Θράκης. Ιδίως εμένα μου εκανε εντύπωση η τοποθέτησή της για το περιβάλλον που τόνισε ότι «μπορεί η ανάπτυξη να άργησε για λίγο στη Θράκη αλλά είχε και ένα πλεονέκτημα, δεν επιβαρύνθηκε το Περιβάλλον». Στηρίζω κι επικροτώ αυτή την άποψη της και νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να ακούσει και να εναρμονίσει τις κινήσεις της ανάλογα με την τοποθέτηση της κας Προέδρου.»

Πρωτογενής Τομέας
Επίλυση ζητημάτων στον Πρωτογενή Τομέα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης επανεντάσσει με απόφασή του τους παραγωγούς που είναι παράλληλα δικαιούχοι συντάξεων χηρείας στο Μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Οι δικαιούμενοι σύνταξης χηρείας εξαιρούνταν από το δικαίωμα να λαμβάνουν Εξισωτική Αποζημίωση του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Γιορτή Ποδηλάτου στην Κομοτηνή
Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου θα γιορταστεί και στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., με μία συμβολική γιορτή που θα γίνει στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, στο χώρο πίσω από την εκκλησία, που απευθύνεται κυρίως σε μικρούς ποδηλάτες. Στο χώρο της εκδήλωσης θα τοποθετηθούν στατικά ποδήλατα, στα οποία θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας και θα σχεδιαστεί μία μίνι διαδρομή μέσα στο πάρκο για τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου.

Επαναλειτουργία των σχολείων στον Δήμο Ιάσμου

«Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
του Δήμου Ιάσμου, είναι έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι μαθητές, μετά από περίπου δυο μήνες.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Ιάσμου και σημειώνεται «Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, διαβεβαίωσε ότι όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου είναι έτοιμα για την… επαναλειτουργία: «Ο καθαρισμός πράσινων χώρων ολοκληρώθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις και διανεμήθηκαν αντισηπτικά».

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ.
«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες, τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς των γονιών και των εκπαιδευτικών.» Αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. για το άνοιγμα των σχολείων. Επίσης σημειώνεται ότι χρειάζεται εδώ και τώρα με κρατική ευθύνη και χωρίς καθυστέρηση: Έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία για τη δωρεάν και καθολική εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής υγιεινής (αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες κ.ά). Να μην μπει χέρι στα πενιχρά ταμεία λειτουργικών εξόδων των σχολείων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καθαρίζεται με επάρκεια κάθε σχολείο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Ημίμετρα, όπως αυτά του προηγούμενου διαστήματος με τη μεταφορά των καθαριστριών της Πρωτοβάθμιας στη Δευτεροβάθμια (καταστρατηγώντας μάλιστα και τους όρους εργασίας τους) δεν μπορούν να αποτελούν λύσεις.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου συγχαίρει τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα «Βασίλισσες της Θράκης»

C

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα «Βασίλισσες της Θράκης», που, όπως τονίζει σε μήνυμά του, «κέρδισε επάξια την άνοδο της στην Α΄ Κατηγορία του Γυναικείου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ενισχύοντας την προσπάθεια εκπροσώπησης του αθλητισμού της περιοχής.» Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου «Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις αθλήτριες και στον προπονητή τους κ. Απόστολο Κουτρουλό, στη Διοίκηση της ομάδας, καθώς και στους φιλάθλους που πίστεψαν και ακολούθησαν την ομάδα στην προσπάθεια της. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες.»

Ανακοίνωση Διακοπής ρεύματος
Προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης και υπογείωσης εναερίων δικτύων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε), θα γίνει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 31-05-20, Από τις 07:30 έως 08.30 στην Κομοτηνή μεταξύ των οδών Κοσμίου και Θάσου από Κουρτίδου έως Γ.Ρίτσου, μεταξύ των οδών Ζυμβρακάκη και Μ.Μ.Κωνσταντίου από Κουρτίδου έως Σισμάνογλου. Τμήμα της οδού Γ.Ρίτσου από Κοσμίου έως 5ο νηπιαγωγείο. Τμήμα της οδού Κοσμίου από Γ.Ρίτσου έως παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη» επίσης μεταξύ των οδών Λαμψάκου και Μ.Μ. Κωνσταντίου από Κουρτίδου έως Γ.Ρίτσου και τμήμα της οδού Π.Μελά από Κουρτίδου έως Λαμπουσιάδου. 2. Από τις 08.30 έως 14.30 στην Κομοτηνή, εκατέρωθεν της οδού Μαρίκας Μαρκίδου-Κολοζώφ, εκατέρωθεν της οδού Ζυμβρακάκη από Κουρτίδη έως Σαμακοβίου, εκατέρωθεν της οδού Θεμιστοκλέους μεταξύ των οδών Μ.Μ. Κωνσταντίου-Σισμάνογλου, Νικ.Φωκά και Γ.Λαμπουσιάδη 3. Από 08.30 έως 10.00 στην είσοδο της πόλης από Ξάνθη, στις οδούς Εθν.Μακαρίου, Μεραρχίας Σερρών, βόρειο τμήμα της οδού Ξάνθης, περιοχή ΟΑΕΔ και 1ου Λυκείου έως περιοχή γύρω από την οδό Ρωσσίδη.
Αστυνομικό Δελτίο
Συλλήψεις

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό και να κατέχει πέντε (5) ναρκωτικά δισκία και μία (1) συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 2,3 γραμμαρίων, την οποία απέρριψε στο οδόστρωμα μόλις αντιλήφθηκε τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης και τα ναρκωτικά δισκία.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός, διότι εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και αφαίρεσε δύο (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών, ενώ όπως προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 28-5-2020 είχε αφαιρέσει τμηματικά από το ίδιο κατάστημα άλλες δώδεκα (12) φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και στα Βόρεια σύμφωνα με την ΕΜΥ, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις