Υπερκοστολογήσεις καταλογίζει στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Ρεθύμνου η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Υπερκοστολογήσεις καταλογίζει στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Ρεθύμνου η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Στο φως φέρνουν τα Παραπολιτικά Κρήτης έγγραφο που απέστειλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο Δήμο Ρεθύμνης σχετικά με τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων- Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Όπως σημειώνεται στα σχετικά έγγραφα, από τον έλεγχο της υπηρεσίας, προκύπτουν παραλείψεις και υπερκοστολογήσεις κατά την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης δεν τεκμηρίωσε βασικά στοιχεία μελέτης ανάθεσης στην εισήγηση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και βασιζόταν σε αυθαίρετες παραδοχές και εμπειρικά δεδομένα που έρχονταν σε αντίθεση με τα πραγματικά στοιχεία, περιείχε συχνά αριθμητικά λάθη και δεν εξέταζε άλλες εναλλακτικές.

Ειδικά για την περίπτωση του ΣΜΑ, στα επίσημα έγγραφα τονίζεται ότι η ανάθεση κρίνεται “μη σύννομη, καθώς πρόκειται για μια αβέβαιη ως προς την πιθανότητα εκπλήρωσης της και υπερκοστολογημένη συμβατική υποχρέωση. Από την έναρξη της σύμβασης έως σήμερα, ο Δήμος, μη σύννομα, αποζημιώνει τον ανάδοχο για τη συγκεκριμένη υποχρέωση (ΣΜΑ) χωρίς ποτέ αυτή να έχει ολοκληρωθεί. Εάν συνεχιστεί η καταβολή αυτής της αποζημίωσης, εκτιμάται ότι μέχρι τη λήξη της σύμβασης θα έχει πληρωθεί στον ανάδοχο το ποσό των 528.076,8 ευρώ για μια υπηρεσία που δεν παρέχει”.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι τα έγγραφα της Αρχής Διαφάνειας ολοκληρώνονται με την υπόδειξη να ενημερωθούν “όλοι οι συμμετέχοντες στην έκδοση των αναφερόμενων εγγράφων και αποφάσεων υπάλληλοι και αιρετοί, όπως μας αποστείλετε τις απόψεις σας επί των ανωτέρω, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα συμβάλει στην ολοκλήρωση ελέγχου, το συντομότερο δυνατό και όχι πλέον των επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου”.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις