Κρήτη: Απομακρύνθηκαν μετά από πολύμηνες τα παροπλισμένα, «Andrea» και “Zahra”

Κρήτη: Απομακρύνθηκαν μετά από πολύμηνες τα παροπλισμένα, «Andrea» και “Zahra”

Αναχώρησαν τη Δευτέρα από την Αγία Γαλήνη μετά από επίπονες, χρονοβόρες και δαιδαλώδεις διαδικασίες τα παροπλισμένα πλοία «Andrea» και “Zahra”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το “Zahra” είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2015, στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης στη στεριά περίπου 3.500 χαρτοκιβωτίων λαθραίων τσιγάρων. Η υπόθεση του ρυμουλκού “Andrea” είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε ποινικό επίπεδο. Στην «κοιλιά» του εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές φάσεις σχεδόν 13 τόνοι χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια χάπια captagon.

Τα πλοία θα καταπλεύσουν στα διαλυτήρια του Αλί Αγά, στα παράλια της Σμύρνης.

Την πρωτοβουλίας απομάκρυνσής τους ανέλαβε ο δικηγόρος Βαγγέλης Στρατουδάκης, από τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο κ. Στρατουδάκης εκπροσωπεί την εταιρεία στην ανήκει το “Andrea”. Εκείνος ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία και με την ιδιοκτησία του “Zahra” ώστε να υπάρξει συμφωνία για μία κοινή επιχείρηση ρυμούλκησής τους στα παράλια της Τουρκίας.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις