Κορινθία: Παρέμβαση Γ. Πετρίτση για τα έργα πολιτισμού

Κορινθία: Παρέμβαση Γ. Πετρίτση για τα έργα πολιτισμού

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γιώργος Πετρίτσης, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, »Νέα Πελοπόννησος», με αφορμή ανακοινώσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου, γύρω από διάφορα Κορινθιακά (και όχι μόνο) έργα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, υποστηρίζει ότι όσα ανακοινώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέρνουν την υπογραφή της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και όχι της σημερινής.

Ο κ. Πετρίτσης, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, που κάνει αναφορά για έργα πολιτισμού της Περιφέρειας, προυπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής ο σύμβουλος της »Νέας Πελοποννήσου».

«Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας να πω ότι σε ότι αφορά τα έργα Πολιτισμού, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα έργα που προγραμματίστηκαν, εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν, φέρουν την υπογραφή αποκλειστικά του Πέτρου Τατούλη.

Είναι γνωστή η ευαισθησία του για τον Πολιτισμό και με δεδομένη την εμπειρία που απέκτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού, η Πελοπόννησος κατάφερε τα προηγούμενα 9 χρόνια να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε έργα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας ιδιαίτερης αξίας, που υλοποιήθηκαν στην Κορινθία την προηγούμενη περίοδο και τα οποία τα γνωρίζουν άπαντες οι πολίτες, όπως π.χ η στερέωση – αποκατάσταση της Ι. Μονής Προφήτη Ηλία στη Ζάχολη, η μελέτη δομικής αποκατάστασης των δύο κούρων από την Κλένια, η αποκατάσταση – αναστήλωση της Ι.Μονής Παναγίας Βράχου Νεμέας, οι στερεωτικές εργασίες στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου ( Μάη Θανάσης ) στα Πίσια, η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου του Αγιονορίου καθώς και οι έξι ανασκαφικές έρευνες με τον συνολικό προϋπολογισμό για τα έργα αυτά να ανέρχεται σε 5.644.000€ (…).

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις