Τρίπολη: Μία πόλη χωρίς ποδηλατόδρομο

Τρίπολη: Μία πόλη χωρίς ποδηλατόδρομο

Με την διοργάνωση ποδηλατικής βόλτας, συμμετείχε ο δήμος της Τρίπολης, στις δράσεις για την ημέρα του ποδηλάτου.

Η ποδηλατάδα, οργανώθηκε, απ’ την Πλατεία Άρεως της Τρίπολης, με κατεύθυνση τα αμπέλια του Κορυθίου.

Στο δρώμενο, έλαβαν μέρος παιδιά απ’ τα τοπικά ποδηλατικά σωματεία, καθώς και λίγοι ιδιώτες.

Συμμετείχε ο Ορειβατικός της Τρίπολης, όπως και οι »Πράσινες Διαδρομές».

Η Αντιδήμαρχος Ελένη Καρούντζου, τόνισε ότι η Τρίπολη ήταν, είναι και θα είναι ποδηλατική πόλη και υπογράμμισε ότι το ποδήλατο είναι ένα μέσο, γρήγορο, χωρίς ρύπανση.

Επιπλέον, η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τα σωματεία που συμμετείχαν στην ποδηλατάδα και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης θα κληρώσει το μεσημέρι της Πέμπτης τρία δωρεάν ποδήλατα.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, έχει ανακοινώσει ότι ο Δήμος, προχωρά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ποδηλατοδρόμους στην Τρίπολη, μεταξύ των οποίων στο δρόμο προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και σε περιαστικά άλση.

Ωστόσο, πέρα απ’ τα προγράμματα και τις εξαγγελίες, η πραγματικότητα, λέει ότι η Τρίπολη, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ποδηλατόδρομο, την ίδια ώρα, που άλλες πόλεις, εξετάζουν να εφαρμόσουν, νέες, καινοτόμες, »πράσινες ποδηλατικές πολιτικές».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις