Συναντήσεις του Χ. Θεοχάρη με Περιφερειάρχη Κρήτης και Δημάρχους

Συναντήσεις του Χ. Θεοχάρη με Περιφερειάρχη Κρήτης και Δημάρχους

Συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τους δημάρχους, Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό, είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

«Είναι εθνικό καθήκον, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία εργαζομένων και τουριστών» και πρόσθεσε: «Οι μέρες που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο σημείο αφετηρίας για την φετινή χρονιά. Το ευχάριστο από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος, είναι ότι τα όποια μικρά ζητήματα ανέκυψαν, επιλύθηκαν άμεσα, και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση να ταξιδέψει ο κόσμος». Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι κάθε τουρίστας που θα ταξιδέψει και θα γυρίσει ασφαλής στο σπίτι του, θα γίνει ένας πρεσβευτής της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στην Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης τον ενημέρωσε για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, όσον αφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού τη δεκαετία 2020-2030, σημειώνοντας ότι «σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς του νησιού αλλά και του τουρισμού για την πρόληψη του covid-19, ανοίγουν με ασφάλεια τη τουριστική περίοδο στο νησί».

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου

Η συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στη Λότζια, με την είδηση να βγαίνει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ανέφερε ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για την διοργάνωση  του τελικού του Conference Cup το 2022 ή 2023, δεν αποσύρθηκε και η διεκδίκηση συνεχίζεται με καλές πιθανότητες επιτυχίας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην φετινή τουριστική περίοδο, και αμέσως μετά ο κ. Λαμπρινός δήλωσε: «Το Ηράκλειο είναι ένας ασφαλής προορισμός που έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, σε συνεργασία πάντα με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να παραμείνει έτσι».

Στον Άγιο Νικόλαο

Στο δήμο Αγίου Νικολάου ο δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός, έθεσε το θέμα της ανωτατοποίησης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ως τμήμα ενός από τα δύο Πανεπιστήμια του νησιού. Επίσης αναφέρθηκε στην δημιουργία υποθαλάσσιου καταδυτικού πάρκου, σε εγκεκριμένο χώρο, στην αγορά πλοίου από την ΔΑΕΑΝ και την αδυναμία πόντισης του, καθώς και στην αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη όπως υποστήριξε, στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις