Υπεύθυνη η ΔΕΗ για την καταστροφική πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Υπεύθυνη η ΔΕΗ για την καταστροφική πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Η ΔΕΗ κρίθηκε υπεύθυνη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τον Μάιο του 2013 στο Βαμβακόπουλο. Να υπενθυμίσουμε ότι η φωτιά που, σύμφωνα με το Δικαστήριο ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της ΔΕΗ λόγω ελλιπούς ή λάθος συντήρησης, είχε καταστρέψει ολοσχερώς τον Συνεταιρισμό των Αλουμινοκατασκευαστών, φορτηγά και αυτοκίνητα και βαριά οχήματα.

Στο πέρασμά της, η φωτιά έκαψε ακόμα σκάφη, τροχοβίλες, γραφεία και επιχειρήσεις, ενώ μετέτρεψε σε στάχτη τρεις αγροικίες, ένα σπίτι, γεωργικές καλλιέργειες και πολλά ζώα. Εκείνη τη μοιραία νύχτα που εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων απειλήθηκαν και εκκενώθηκαν οικισμοί σε Βαμβακόπουλο, Μεγάλα Χωράφια, και στο Κατοχώρι των Κεραμιών.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού καλείται τώρα να αποζημιώσει εκατοντάδες πολίτες και επιχειρηματίες, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στις φλόγες.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις