Επιτροπή Δεοντολογίας: «Aκραία η εύνοια του Ολυμπιακού» λέει ο Αλαφούζος, «κυνήγησα την εγκληματική» ο Μελισσανίδης

Επιτροπή Δεοντολογίας: «Aκραία η εύνοια του Ολυμπιακού» λέει ο Αλαφούζος, «κυνήγησα την εγκληματική» ο Μελισσανίδης

Σκληρή στάση εναντίον του Ολυμπιακού και πρώην διαιτητών κράτησε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, στην κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση των «15» κατηγορουμένων. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και η κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Κυνήγησα την εγκληματική και την κυνηγάω και σήμερα! Ήταν όλα στημένα», τόνισε στην κατάθεση του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αναλυτικά:

«Εγώ έδωσα κατάθεση στον ανακριτή αφού μου είπε ο Καλαϊτζίδης για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0. Ο στοιχηματισμός στο παιχνίδι αυτό ήταν 6 εκατ. ευρώ, ούτε στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ δεν ποντάρονται τόσα. Το ομολόγησαν και ποδοσφαιριστές.

Από το 2010, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού, από το Νοέμβριο έβγαινε ο πρωταθλητής. Ήταν όλα μιλημένα και στημένα! Πιο στημένα δεν γινόταν!

Η ΕΥΠ τα κατέγραψε όλα. Το 2012 έγινε η συνάντηση στο Χίλτον, του Μαρινάκη με τους παράγοντες της ΕΠΟ. Το θέμα ήταν πώς θα φάμε τον προηγούμενο πρόεδρο και να βάλουμε τον Σαρρή. Ο Σαρρής ήταν το εργαλείο τους. Συνεννοήθηκαν ο Σταθόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Κουρίδης, ο Προύντζος κλπ.

Αυτομάτως μετά φεύγει ο Πιλάβιος και μπαίνει ο Σαρρής. Έγιναν εκλογές, αλλά ήταν όλα μιλημένα.

Όταν στις κασέτες μιλάει ο Μαρινάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του λέει, βάλε αυτόν τον διαιτητή σε αυτό το ματς, αυτό τα λέει όλα. Όταν βάζανε χέρι και στους δικαστές για να βγάζουν τις αποφάσεις που ήθελαν, αυτό τα λέει όλα. Οι κασέτες τα λένε. Έχουν καταγραφεί!

Έβαλαν τον Ζωγράφο αρχιδιαιτητή. Μετά μάθαμε ότι κάποιος τον χτύπησε. Ο πρώτος άνθρωπος που ειδοποιήθηκε ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού! Δεν φώναξε ούτε αστυνομία ούτε τίποτα. Φώναξε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Και ο Μαρινάκης βγήκε και είπε ότι τον χτύπησε ο Μελισσανίδης. Μου κάνανε μήνυση που μπήκε στο αρχείο. Μάρτυρες ήταν ο Μαρινάκης και ο Σαρρής. Έφτασαν στον Άρειο Πάγο και ζήτησαν να γυρίσει η υπόθεση πίσω. Για τέτοια μαφία μιλάμε! Ο αρχιδιαιτητής ήταν εργαλείο τους. Κανονικός υπάλληλος.

Εγώ την κυνήγησα αυτή την εγκληματική οργάνωση και την κυνηγάω μέχρι σήμερα! Τον Χιου Ντάλας τον φέρανε για βιτρίνα. Δεν έκανε καν ορισμούς.

Φώναξαν τον Άγγλο τον Χάκετ, ως εμπειρογνώμονα και έβγαλε πόρισμα ότι όλα τα παιχνίδια αυτά είναι μιλημένα. Και οι πέτρες τα ξέρουνε. Όλη η Ελλάδα τα ήξερε! Όλα στημένα ήταν.

Μιλημένοι ήταν και όλοι οι παρατηρητές. Πηγαίνανε στους αγώνες για να καλύψουν τα χειρουργεία.

Ο Σαρρής ήταν ένα θύμα. Τον έβαλαν μπροστινό, τον εκμεταλλεύτηκαν και στο τέλος τον πετάξανε. Βέβαια, έχει ευθύνη. Ήταν εγκληματική οργάνωση, κανονική! Μέχρι και προπονητές δίνανε. Ακούστε τις κασέτες που λέει «βάλε μου αυτό τον προπονητή στον Πανιώνιο».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε σε ερωτήσεις των δικηγόρων του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Λέτε για το Χίλτον το 2012. Υπέρ Γραμμένου, εσείς και ο κ. Σαββίδης, δεν κάνατε συγκεντρώσεις;
-Ναι, υπήρχαν Ενώσεις και άνθρωποι που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και συναντήθηκαν τα υγιή στοιχεία. Τρία χρόνια είναι ο Γραμμένος πρόεδρος, βγήκαν τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές! Η απόδειξη είναι αυτή! Δεν κάναμε χούντα στο ποδόσφαιρο!

Εγώ με τον Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος και από τότε που πήρα την ΑΕΚ μου κήρυξε τον πόλεμο. Γιατί ήθελε να είναι μόνο αυτός και κανένας άλλος στο ποδόσφαιρο. Θεώρησε ότι θα του χαλάσουμε τη μανέστρα. Και του την χαλάσαμε! Η νοοτροπία του είναι να μας πεθάνει όλους για να ζήσει αυτός.

Άντρας που δεν πάει στον ελληνικό στρατό, δεν είναι άντρας. Ο Μαρινάκης δεν υπηρέτησε το στράτευμα. Γι’ αυτό τον είχα πει Κατίνα. Αρχι-Κατίνα! Και δεν ξέρουμε και γιατί δεν πήγε. Έχουν χαθεί τα αρχεία.

Επιτροπή Δεοντολογίας Μελισσανίδης

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σήμερα είστε τιμωρημένος για ένα επεισόδιο με έναν διαιτητή;
-Είμαι. Και τι έγινε; Παράγοντας είμαι, έχω εκνευρισμούς. Εδώ ο πελάτης σας είναι αποκλεισμένος δια παντός από το ποδόσφαιρο!

Εκείνος είπε μπαμπά όταν έγινε 20 χρονών. Έτοιμα τα βρήκε. Εγώ είμαι δημιουργός! Τα κόκαλα του Λαμπράκη θα πεταχτούν έξω!

Ό,τι και να λέτε, η κοινωνία σας έχει καταδικάσει. Έχετε καταδικαστεί στην συνείδηση του κόσμου»!

Αλαφούζος: «Συστηματική και ακραία η διαιτητική και όχι μόνο εύνοια του Ολυμπιακού»

Ανάλογου ύφους ήταν και η κατάθεση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Ιωάννη Αλαφούζου. Αναλυτικά:

«Υπήρχε μια συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό από την διαιτησία. Και κατά των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Σε σημείο ακραίο. Είναι σαφές ότι αυτά είχαν μια κεντρική κατεύθυνση. Και δεν είναι μόνο διαιτητική η εύνοια.

Είχε επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ. Προκύπτει και από τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ. Είχε επιρροή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Σαρρή. Έπαιρνε ο Μαρινάκης τον κ. Κουρίδη, τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, και του ζήταγε τι απόφαση να βγάλουν για ένα ματς του Τύρναβου με τον Γάζωρο. Ήταν ακραίο. Και με τη φωνή του Μαρινάκη και του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ.

Οι συμπεριφορές όλων ήταν ακραίες. Ήρθε η ΟΥΕΦΑ και άλλαξε την ΕΠΟ και απείλησε ότι θα μας αποβάλλει.

Εγώ δεν είμαι ερευνητής, ούτε ανακριτής. Εσείς θα βρείτε πώς γινόταν αυτό. Εγώ ξέρω τα αποτελέσματα της επιρροής αυτής. Ξέρω ότι όλα αυτά τα πρόσωπα συμμετείχαν σε μια άρρωστη κατάσταση.

Έχουν δείρει τρεις δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ από τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογίες των διαιτητών από τους παρατηρητές ήταν απαράδεκτες, προκλητικές και είχαν κάποιο σκοπό. Ο Χιου Ντάλας όταν ανέλαβε ήταν σαν να μην υπήρχε. Ήταν ανενεργός.

Ο Σπάθας είχε σαφώς μια στημένη συμπεριφορά σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Υπήρχε σκοπιμότητα, είμαι απόλυτος. Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για εκείνη την άθλια διαιτησία. Ξέρω τι έκανε και με τον Ολυμπιακό. Για το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (σ.σ. Νοέμβρης 2014) δεν θυμάμαι, αλλά για το δικό μας ματς δεν έκανε απλώς σφάλματα, είχε πρόθεση. Θεωρώ δεδομένο ότι ήταν μιλημένος. Από κάποιον προερχόμενο από τον Ολυμπιακό προφανώς.

Δεν θυμάμαι αν ήταν διεθνής, αλλά με τόση εύνοια στον Ολυμπιακό είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν διεθνής. Και όποιος δεν ευνοούσε τον Ολυμπιακό, δεν γινόταν ποτέ διεθνής. Σήμερα δεν παίζει πουθενά ο Σπάθας γιατί τον κόψανε, όταν ήρθε η UEFA. Έχει κατατεθεί στη Βουλή και ένα έγγραφο από την κ. Κανέλλη που έλεγε ότι ο Σπάθας έπαιζε και στοιχήματα. Έκανες τόσες πολλές απάτες και του επέτρεπαν να διαιτητεύει.

Από το σύνολο των πράξεων του Σπάθα, φαίνεται ότι είχε πρόθεση και σκοπό. Και ευνοημένος πάντα ήταν ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάθει τεράστια οικονομική ζημιά από αυτή την κατάσταση. Ήταν τα πάντα ελεγχόμενα και αδιαφανή.

Ο κ. Μαρινάκης δεν ήθελε απλά να νικάει, ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του. Η κατάσταση ήταν τραγική.

Η επιρροή στην ΕΠΟ γινόταν μέσω των ΕΠΣ. Εξαγόραζαν τις ΕΠΣ και έτσι έβγαινε ο πρόεδρος που θέλανε στην ΕΠΟ».

Επιτροπή Δεοντολογίας Αλαφούζος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς είστε από παλιά Παναθηναϊκός. Τα έκανε και ο Παναθηναϊκός παλιά αυτά;
ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: «Και ο Παναθηναϊκός για μια διετία μπορούσε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του κ. Κόκκαλη, που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο».

Παράλληλα, ο κ. Αλαφούζος ανέφερε ακόμα: «Στον κ. Ανδρεάδη είχα καταθέσει ότι υπήρχε μια συμμορία που κατευθύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το επαναλαμβάνω και τώρα. Κατέθεσα όλα αυτά τα στοιχεία και στην UEFA».

Με πληροφορίες από sport-fm.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις