Πώς, και από πότε, τα χρέη έπνιξαν την Κατερίνα Ζηρίδη

Ολοι γνώριζαν ότι εδώ και χρόνια ότι η γνωστή οικογένεια Ζηρίδη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το σχολείο στα Σπάτα βρισκόταν κάθε χρόνο στο χείλος του γκρεμού. Η πρόσφατη εξέλιξη,
δηλαδή να σταματήσουν οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 και να δοθούν υποσχέσεις ότι θα επιστραφούν οι προκαταβολές στους γονείς, ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
(...) Όμως, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι μια τέτοια εξέλιξη ήταν αναπόφευκτη λόγω των υπέρογκων χρεών που είχε συσσωρεύσει το σχολείο. Όπως πληροφορείται το in.gr μιλώντας με ανθρώπους της αγοράς αλλά και εργαζόμενους στα Εκπαιδευτήρια, οι ιδιοκτήτες χρωστούσαν παντού και δεν πλήρωναν εδώ και χρόνια. Όχι μόνο τον υψηλό δανεισμό στις τράπεζες που δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν, αλλά και την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.Κάποιες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για χρέη πολλών εκατομμυρίων, πέραν των δανείων στις τράπεζες που έχουν «κοκκινήσει» εδώ και χρόνια.Οι δυσκολίες στις πληρωμές έχουν ξεκινήσει σχεδόν αμέσως μετά την μετακόμιση στα νέα κτίρια στην περιοχή των Σπάτων καθώς φαίνεται ότι το «άνοιγμα» που έγινε ήταν τεράστιο για να μπορέσει να το καλύψει η Κατερίνα Ζηρίδη η οποία και διοικεί τα Εκπαιδευτήρια. Ηδη από το 2017 οι πολυτελείς εγκαταστάσεις στα Σπάτα, που πριν από 18 χρόνια είχαν εγκαινιαστεί με λαμπρότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, βγήκαν σε πλειστηριασμό και πέρασαν στα χέρια θυγατρικής τράπεζας για δάνεια άνω των 22 εκατ. ευρώ που βαρυνόταν το σχολείο.
(...) Επίσης, η ιδιοκτήτρια φέρεται να προχωρούσε κάθε χρόνο σύσταση θυγατρικών εταιρειών προκειμένου να εμφανίζονται εκεί οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις της.
(...) Η Κατερίνα Ζηρίδη, έχασε τις εγκαταστάσεις στα Σπάτα, αλλά είδε και μια πολυτελή κατοικία στην Κηφισιά να βγαίνει σε πλειστηριασμό καθώς ήταν προσημειωμένη για χρέη ύψους 8,6 εκατ. ευρώ σε εφορία και ΙΚΑ.Πρόκειται για ένα σπίτι 385 τ.μ. το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δοθεί είναι κτισμένο σε έκταση 1,7 στρεμμάτων.Αποτελείται από:
– Το υπόγειο, όπου βρίσκεται το playroom και οι αποθήκες,
– Το ισόγειο, όπου βρίσκεται το προ χολ με το βεστιάριο, το χολ, το λίβινγκ ρουμ, ένα σαλόνι, μία τραπεζαρία, η κουζίνα, το δωμάτιο πρωινού, το δωμάτιο υπηρεσίας με ένα λουτρό, το κελάρι και το πλυσταριό και
– Τον πρώτο όροφο, μετά από ένα ακόμη χολ, όπου αναπτύσσονται τέσσερα υπνοδωμάτια με τρία μπάνια, βεστιάριο και ένα ακόμα δωμάτιο.

** Αποσπάσματα από ρεπορτάζ του Βασίλη Κανέλλη στο in.gr. Ολόκληρο εδώ.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις