Ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές

Ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές

Ένα ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε έξι χωριά του Δήμου Κιλελέρ, σε καλλιέργειες, υποδομές, αποθήκες και ποιμνιοστάσια. Πρόκειται για τα χωριά, Κραννώνας, Κάμπος, Μαυροβούνι, Βούναινα, Άγιος Γεώργιος και Άγιοι Ανάργυροι.


Η ζημιά σε καλλιέγειες βαμβακιού, βιομηχανικής τομάτας, μποστάνια και δενδροκαλλιέργειες είναι ολοκληρωτική. Οι αγρότες που επλήγησαν από την θεομηνία είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από ισχυρή χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους.

Από την άλλη οι κτηνοτρόφοι είδαν τις λαμαρίνες από τα ποιμνιοστάσια τους να ξηλώνονται και όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ, καθαρά από θύμα τύχης δεν υπήρξαν θύματα.

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πολλές πτώσεις δένδρων, ενω μια καρυδιά περίπου τριάντα ετών έπεσε στην στέγη ενός σπιτιού, όπου ευτυχώς οι ζημιές ήταν μόνο υλικές. Αυτό που ζητούν οι πληγέντες είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών και δίκαιες αποζημιώσεις.

Λίγο νωρίτερα τις πληγείσες περιοχές όπου αύριο θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για μια πρώτη καταγραφή, χτύπησε και νέα θεομηνία, προκαλώντας νέα προβλήματα κυρίως στις καλλιέργειες. Στα σημεία όπου προκλήθηκαν ζημιές βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κιλελέρ με επικεφαλής την αρμόδια αντιδήμαρχο κα. Βάνα Χλιάπη, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών του Δικτύου καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας κυρίως για την κοπή δένδρων.

Ανάλογα, προβλήματα προκλήθηκαν και στον Δήμο Τυρνάβου όπου αύριο θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές, Πλατανούλια, Αγία Σοφία, Δαμάσι για καταγραφή των ζημιών, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις