«Όρνιθες» – Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών στο Δεύτερο Πρόγραμμα

«Όρνιθες» – Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Την Κυριακή 12 Ιουλίου, στις 20:00, οι «Όρνιθες», σε μια πρωτότυπη παραγωγή διά χειρός Ηλία Καρελλά, έρχονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

Ο Ηλίας Καρελλάς εμπνέεται από την αριστοφανική κωμωδία «Όρνιθες» και δημιουργεί μια παράσταση με κεντρικό άξονα το Θέατρο Σκιών και τη ζωντανή μουσική.

Ο λαϊκός φιλόσοφος Καραγκιόζης, με το πηγαίο χιούμορ του, συναντά την αρχαία κωμωδία και τον Αριστοφάνη σε ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι. Στην ειδική διασκευή για Θέατρο Σκιών τους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη ερμηνεύουν ο Καραγκιόζης και ο ξακουστός θείος του μπαρμπα-Γιώργος. Οι δυο τους, απογοητευμένοι από την πόλη τους, αναζητούν την ιδανική πολιτεία για να ζήσουν. Τα πουλιά που βλέπουν τα πάντα πετώντας από ψηλά είναι, ίσως, οι καλύτεροι σύμβουλοι, για να τους υποδείξουν αυτήν την όμορφη ιδανική πολιτεία. Αποφασίζουν, λοιπόν, αφήνοντας τις ψηλές πολυκατοικίες, τα αυτοκίνητα, τον θόρυβο και τη μιζέρια της πόλης και των ανθρώπων της, να ξεχυθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να συναντήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον τα πουλιά με τον αρχηγό τους και, έτσι, η περιπέτεια αρχίζει…

Για τη μοναδική αυτή παραγωγή ο Ηλίας Καρελλάς και οι συνεργάτες του σχεδίασαν 90 διαφορετικές γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών, που ζωντάνεψαν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων κι έναν σκηνικό χώρο βασισμένο στο φως και στη σκιά.

Πίσω από τον μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς, όπως παραδοσιακά γίνεται στο Θέατρο Σκιών, έδωσε με τη φωνή του ζωή στους χαρακτήρες του έργου.

Την πρωτότυπη μουσική, ειδικά για την παράσταση, συνέθεσαν οι ταλαντούχοι String Demons. Το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων μάς ταξίδεψε παίζοντας και τραγουδώντας ζωντανά στη σκηνή.

Τη δισδιάστατη σύμβαση του έργου «σπάνε» με την παρουσία τους οι γνωστοί ερμηνευτές Χρήστος Θηβαίος στον ρόλο του Τσαλαπετεινού και Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε) στον ρόλο της Αηδόνας, ενώ στον ρόλο του Προμηθέα συναντάμε τον Θάνο Κοσμίδη (Burger Project).

Τη ραδιοφωνική μετάδοση ανοίγουν οι συντελεστές της παράστασης.

Συντελεστές

Διασκευή-σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς

Πρωτότυπη μουσική: String Demons

Πλήκτρα: Θάνος Κοσμίδης

Τύμπανα: Χάρης Παναγιωτόπουλος

Ηχοληψία-sound designer: Δημήτρης Ντούλιας

Επιμέλεια έκδοσης: Κατερίνα Καρόγιαννη

Εικονογράφηση: Ηλίας Καρελλάς

Εικαστικό εξωφύλλου: Χριστίνα Λαζόγλου

Διανομή:

Καραγκιόζης, Μπάρμπα-Γιώργος & άλλες 35 φωνές: Ηλίας Καρελλάς

Τσαλαπετεινός: Χρήστος Θηβαίος

Αηδόνα: Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε)

Αφηγητές-μουσικοί: String Demons

Προμηθέας-μουσικός: Θάνος Κοσμίδης (the Burger Project)

Μουσικός-κρουστά: Χάρης Παναγιωτόπουλος

 

Info

«Όρνιθες» Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών

Ηλίας Καρελλάς

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, στις 20:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις