Στην Τρίπολη για τα έργα πολιτισμού η υπουργός Λ. Μενδώνη

Στην Τρίπολη για τα έργα πολιτισμού η υπουργός Λ. Μενδώνη

«Είδαμε τα ενταγμένα έργα και την εξέλιξή τους, ένα προς ένα, είδαμε αυτά που είναι προς ένταξη, ενώ συζητήσαμε και για τις προτεραιότητες που θα τεθούν ως κριτήριο για προετοιμασία, ώστε να πάμε σε έγκαιρη απορρόφηση πόρων, είτε απ΄ το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε απ’ το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027)».

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη και απ’ την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Η κ. Μενδώνη, με δηλώσεις της, χαρακτήρισε τη σύσκεψη ιδιαίτερα επικοδομητική, ενώ όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η Υπουργός, έδωσε αρκετές λύσεις, πάνω σε διάφορα θέματα και προβλήματα που προέκυψαν με τα έργα πολιτισμού.

«Θέλουμε να αλλάξει το τοπίο και η εικόνα της χώρας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε όλοι μαζί, να αλλάξουμε τα πάντα, μέσω αυτών των προγραμμάτων χρηματοδότησης. Στόχος η απορρόφηση των πόρων απ’ αυτά τα δύο σημαντικά προγράμματα», είπε με έμφαση η κ. Μενδώνη.

– Κοντά της ήταν και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου, όπως επίσης και άλλοι ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες.

– Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Νίκας, υποδέχθηκε την Υπουργό, προσφέροντάς της κρασί και λάδι απ’ την Πελοπόννησο.

– Αξίζει να αναφερθεί, ότι η κ. Μενδώνη, είχε έρθει στην Τρίπολη και στις 8 Νοεμβρίου του 2019, όπου και τότε, σε ανάλογη σύσκεψη, είχε δρομολογηθεί ο … οδικός χάρτης των έργων πολιτισμού.

– Η Υπουργός, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Περιφέρειας, να παρευρεθεί δηλαδή, στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, εκεί που η Πελοπόννησος, θα είναι η τιμώμενη Περιφέρεια, λόγω και των εορτασμών των 200 χρόνων απ’ την έναρξη της Επανάστασης.

– Μετά την Τρίπολη, η κ. Μενδώνη, ήταν να μεταβεί στη Λακωνία.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις