Ζάκυνθος: Εκδήλωση μνήμης για την σεισμοπυρκαγιά του 1953

Ζάκυνθος: Εκδήλωση μνήμης για την σεισμοπυρκαγιά του 1953

Κάλεσμα στους κατοίκους του νησιού μας αλλά και στους επισκέπτες που γνωρίζουν την ιστορία του απευθύνει η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ την επόμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 11.30 π.μ. (ημέρα και ώρα που έγινε ο μεγάλος σεισμός το 1953) για να μνημονεύσει τους νεκρούς της σεισμοπυρκαγιάς του 1953, ημέρας που άλλαξε την ιστορία του τόπου μας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζακύνθου στο Κεντρικό Νεκροταφείο και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου θα τελέσουν τρισάγιο μπροστά από το μνημείο που υπάρχει στην είσοδο του Νεκροταφείου και παράλληλα θα διαβαστεί κεφάλαιο από το βιβλίο του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Χ. ΣΤΡΑΒΟΛΕΜΟΥ με τίτλο «Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΥΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣ ΦΛΟΓΑΣ».

Καλούνται όλες οι αρχές του νησιού μας αλλά και οι κάτοικοι να παραβρεθούν ώστε να μην ξεχνιέται με κανέναν τρόπο η αποφράδα αυτή ημέρα (67 χρόνια πριν), αλλά παράλληλα να μνημονευτούν και οι νεκροί που χάθηκαν με τόσο μαρτυρικό τρόπο.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις