Με σχέδιο η Περιφέρεια Κρήτης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Με σχέδιο η Περιφέρεια Κρήτης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Δεκατέσσερις καθηγητές και ερευνητές Πανεπιστημίου, Πολυτεχνείου και του ΙΤΕ υποστηρίζουν, αμισθί, το έργο της κατάρτισης του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή της Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας.

Η μελέτη θα αποτελέσει οδηγό για την Περιφέρεια, ενώ οι εξειδικευμένες μελέτες που θα προταθούν θα επιτρέψουν την προπαρασκευή και ωρίμανση έργων τα οποία θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο και σχετίζονται με την προσαρμογή της Περιφέρειας Κρήτης στην κλιματική αλλαγή.

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας ορίζεται ο Δρ. Μαρίνος Κριτσωτάκης, Αν. Διευθυντής ΠΕ.ΧΩ.Σ.

Το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή κρίνεται υψηλής σπουδαιότητας για την Περιφέρεια, καθώς εξετάζει το σύνολο του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντός της Κρήτης και διερευνά την επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε αυτό. Για τις γεωγραφικές περιοχές προτεραιότητας που θα προκύψουν, μετά την ανάλυση τρωτότητας στην κλιματική αλλαγή, θα προταθούν μέτρα και δράσεις. Αυτά θα περιλαμβάνουν διοικητικές ρυθμίσεις, μελέτες, ερευνητικές και πιλοτικές δράσεις, έργα, εργαλεία παρακολούθησης και προειδοποίησης, δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας, και άλλα, τα οποία θα ιεραρχηθούν κατάλληλα. Παράλληλα, θα εκτιμηθεί το κόστος υλοποίησής τους και θα αναφερθούν οι πιθανοί φορείς υλοποίησης.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις