Σέρρες: Τρία νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Σέρρες: Τρία νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Τρία ακόμα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στα οκτώ -δύο άνθρωποι από τους οκτώ που προσβλήθηκαν έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα νέα κρούσματα αφορούν μια 78χρονη γυναίκα από την Αναγέννηση, μια γυναίκα 62 χρόνων από τον Λευκώνα, και έναν 64χρονο άντρα ο οποίος διαμένει στις Σέρρες και πρόσφατα επισκέφθηκε τη Λυγαριά Σερρών.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης, είπε πως φέτος παρατηρούμε στην Π.Ε Σερρών μια αυξητική τάση στην εμφάνιση κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με δεδομένο ότι την περσινή χρονιά είχαμε συνολικά 11 κρούσματα και δύο θανάτους, ενώ φέτος είναι αρχές Αυγούστου και έχουμε ήδη οκτώ κρούσματα.

Ακόμα, ο Νομίατρος επισήμανε πως εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων, φέτος έχουμε και διεύρυνση της περιοχής εκδήλωσης των κρουσμάτων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση, και ήδη συνεχίζονται οι ψεκασμοί στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν κρούσματα.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις