Καλαμάτα: Όταν η ανατροφή των παιδιών γίνεται πεδίο διαμάχης

Καλαμάτα: Όταν η ανατροφή των παιδιών γίνεται πεδίο διαμάχης

«Μου λείπουν τα παιδιά μου. Τα βλέπω λίγες ώρες την εβδομάδα και ακόμα όταν βρίσκομαι μαζί τους είμαι μόνιμα με το άγχος να τα επιστρέψω σε συγκεκριμένη ώρα. Βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν χωρίς εμένα. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως ένα σύστημα δικαιοσύνης στερεί το δικαίωμα της ανατροφής από ένα γονιό»,  είπε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο  Άρης ο οποίος  είναι διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών ηλικίας τριών και έξι ετών.

«Έχω να δω τα παιδιά μου 4 χρόνια και ζούμε στο ίδιο νησί. Συνεπιμέλεια τώρα. Το ζήτημα είναι φλέγον, αφορά χιλιάδες παιδικές ψυχές, αφορά τα παιδιά μας. Το απαρχαιωμένο δικαστικό οικογενειακό δίκαιο πρέπει να αλλάξει. Τα παιδιά έχουν γίνει όμηροι αποξενωτών γονέων, κυρίως μητέρων και οι μπαμπάδες έχουν καταντήσει επισκέπτες των παιδιών τους, πολλοί από αυτούς δεν τα βλέπουν καθόλου» είπε στην ΕΡΤ Καλαμάτα ο Γιώργος Φ. «Η γονική αποξένωση αποτελεί μορφή ενδοοικογενειακής βίας και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή το 2020. Με βάση το ψήφισμα 2079/2015 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με τη σημασία της ισότιμης συμμετοχής των γονέων στην ανατροφή των παιδιών, όπως εκφράζονται από τις πρόσφατες παρεμβάσεις της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, καθώς και του συνηγόρου του πολίτη είναι αναγκαίο η  αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας ο Διονύσης Λογοθέτης από την κίνηση πολιτών «Ενεργοί μπαμπάδες, για τα δικαιώματα του παιδιού». Μέλη της κίνησης έχουν ήδη κοινοποιήσει έρευνες σχετικά με το φαινόμενο και υπόμνημα με προτεινόμενες αλλαγές στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου.

Η συνέντευξη του Διονύση Λογοθέτη

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις