Ρέθυμνο: Τριήμερη αναβολή ζήτησε και πήρε ο ιερέας για το λόγο κατά της μάσκας

Ρέθυμνο: Τριήμερη αναβολή ζήτησε και πήρε ο ιερέας για το λόγο κατά της μάσκας

Τριήμερη αναβολή ζήτησε και πήρε ο ιερέας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου με τη διαδικασία του αυτόφωρου, προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων.

Έτσι, η υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών θα εκδικαστεί στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής. «Δεν έκανα κάτι κακό, κάτι τραγικό», δήλωσε ο ιερέας προσερχόμενος ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθεί, προσθέτοντας ότι δεν περίμενε ότι η υπόθεση θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις.

Ο ιερέας, που κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 5ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας στο Ρέθυμνο, αναστάτωσε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, όταν άρχισε να παροτρύνει τα παιδιά να μη φορούν μάσκα, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με αγένεια στους διαμαρτυρόμενους γονείς, πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Αντιμετωπίζει την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων, ενώ το οπτικοακουστικό υλικό που τράβηξαν και ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι γονείς, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει η προανάκριση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας απολογήθηκε φορώντας την προστατευτική μάσκα.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις