Κέρκυρα: Αναβολή για τακτική δικάσιμο πήρε ο 45χρονος

Κέρκυρα: Αναβολή για τακτική δικάσιμο πήρε ο 45χρονος

Αναβολή για τακτική δικάσιμο πήρε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία για τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο 45χρονος, ο οποίος φέρεται ότι χτύπησε χθες την πρώην γυναίκα του, έξω από το σχολείο του παιδιού τους στο Κανόνι, παραδόθηκε στην αστυνομία και σήμερα έγινε το δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προσκομιστεί η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.
Η παθούσα υπέβαλε μήνυση αμέσως μετά το περιστατικό και σχηματίστηκε δικογραφία. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Όπως μας ενημέρωσε η δικηγόρος της παθούσας, Κασσιανή Σκολαρίκη, το τριμελές πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, εκτός από την αναβολή, εξέδωσε περιοριστικούς όρους επικοινωνίας του κατηγορούμενου με το θύμα. Απαγόρευση δηλαδή να προσεγγίσει σε απόσταση 50 μέτρων τόσο το θύμα όσο και το ανήλικο τέκνο.
Η κα Σκολαρίκη τονίζει ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας όλοι, πολίτες – δικηγόροι και μέσα ενημέρωσης, οφείλουν να σεβαστούν τις διατάξεις του Συντάγματος που προστατεύουν το θύμα και το ανήλικο τέκνο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Λευτέρης Κουλούρης, εξηγεί ότι ο πελάτης του δεν του επιτρέπει να προβεί σε δηλώσεις όμως, όπως δήλωσε και στο δικαστήριο, το περιστατικό σε καμία περίπτωση δεν είχε τις διαστάσεις που του έδωσαν τα ΜΜΕ, σε κάποια από τα οποία σκέφτεται να υποβάλει μήνυση. Δεν υπήρξε βία τέτοιου βαθμού ώστε να μιλάμε για κακώσεις και ότι το συνολικό περιστατικό περιορίστηκε σε λεκτική αντιπαράθεση που μάλιστα κράτησε λίγα δευτερόλεπτα.
Αύριο το πρωί θα εκδικαστεί και η υπόθεση της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις