Ξάνθη: Εργαστήρι Κατασκευής Παραδοσιακών Οργάνων

Ξάνθη: Εργαστήρι Κατασκευής Παραδοσιακών Οργάνων

Η τέχνη της κατασκευής παραδοσιακών οργάνων χάνεται με την πάροδο των ετών, και στόχος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη είναι να κρατήσει ζωντανή την παράδοση, γι΄αυτό τον λόγο δρομολογείται η λειτουργία Εργαστηρίου Κατασκευής Παραδοσιακών Οργάνων.

«Στην διάρκεια των μαθημάτων, μέσα από μια σειρά σεμιναριακών κύκλων, ο ενδιαφερόμενος θα μάθει αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας, ενώ στη συνέχεια θα τα εφαρμόσει στην πράξη κατασκευάζοντας το δικό του όργανο υπό την συνεχή καθοδήγηση του διδάσκοντος», υπόσχονται οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος.

Υπεύθυνος του Εργαστηρίου θα είναι ο Παναγιώτης Α. Στουπιάδης – Art Luthier και τα μαθήματα θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για δυόμιση ώρες.

Info
Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 (απογευματινές ώρες) και στο 25410 29282 (πρωινές ώρες). Η υλοποίηση ή όχι των Εργαστηρίων του Ιδρύματος, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις