Καβάλα: Παιδιά-πρόσφυγες γράφουν το δικό τους παραμύθι

Καβάλα: Παιδιά-πρόσφυγες γράφουν το δικό τους παραμύθι

Ένα δικό τους παραμύθι δημιούργησαν μικρά παιδιά από τη Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας σε συνεργασία με την ομάδα «Παραμυθάδες».

Δεκατέσσερα παιδιά πήραν μέρος στη δράση που οργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο Κάστρο της Καβάλας. Πετώντας ψηλά τα μεγάλα ζάρια που κατασκεύασε η Ζωή Ζαχαριάδου από την Art Attack, έχτισαν ένα παραμύθι με βάση την εικόνα που έβλεπαν κάθε φορά που προσγειωνόταν μπροστά τους ένα ζάρι.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για εμάς και για τα παιδιά τα οποία στην αρχή ήταν επιφυλακτικά», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο Χρήστος Τσίρκας από τους Παραμυθάδες. Για την εξέλιξη του παραμυθιού, χρειάστηκε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των διαφορετικών γλωσσών χάρη στους διερμηνείς του Οργανισμού αλλά και σε γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά.

Σύντομα το παραμύθι θα κυκλοφορήσει, ενώ υπάρχουν σκέψεις να εκδοθεί με εικονογράφηση.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις