Λαγουβάρδος για «Ιανό»: Στα ανατολικά ηπειρωτικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (video)

Λαγουβάρδος για «Ιανό»: Στα ανατολικά ηπειρωτικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (video)

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τα νησιά του Ιονίου και πλησιάζει τις ακτές της Πελοποννήσου και τα δυτικά ηπειρωτικά. Πρόκειται για έναν απρόβλεπτο κυκλώνα που θα διασχίσει ολόκληρη τη χώρα τις επόμενες 36 ώρες.

Ο κ. Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου, μίλησε στην ΕΡΤ και εκτίμησε ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο.

«Στη δυτική χώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όντως οι άνεμοι και φυσικά και τα μεγάλα ύψη βροχής. Μεγάλα ύψη βροχής θα έχουμε και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, η εκτίμησή μου είναι ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα είναι εκεί -στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά- και η εμπειρία μας από τον προηγούμενο μεσογειακό κυκλώνα, πριν από δύο χρόνια, τον Ξενοφών, μας δείχνει πως και τότε είχαμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη Φθιώτιδα».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις