Κέρκυρα: Καταβολή αναδρομικών ζητούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Κέρκυρα: Καταβολή αναδρομικών ζητούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί τους συνταξιούχους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στις 10 το πρωί της Πέμπτης, 24 Σεπτεμβρίου, με κύριο αίτημα την καταβολή των αναδρομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο διαμαρτύρεται «ενάντια στον εμπαιγμό της καταβολής των αναδρομικών εκ μέρους των κυβερνήσεων οι οποίες με τις μνημονιακές περικοπές τους μας στέρησαν περίπου το 60% του εισοδήματός μας. Ακόμα και όταν το ΣΤΕ αποφάσισε την καταβολή των αναδρομικών μιας 5ετίας το 2015, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν εφάρμοσε την δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Υπουργό Εργασίας Βρούτση, να προσφύγει ξανά στο ίδιο το ΣΤΕ, και αυτό να αποφασίσει ενάντια στην δική του απόφαση, ανατρέποντας την πενταετία και αποφασίζοντας καταβολή αναδρομικών μόνο για 11 μήνες. Ο δε πρωθυπουργός στηριζόμενος σε αυτή την απόφαση αποφάσισε ότι θα δώσει αναδρομικά  μόνο στις κύριες συντάξεις.

Αυτή η κατάφωρη, παράνομη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση αδικεί 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους στους οποίους όχι μόνο δεν δίνει αναδρομικά αλλά τους στερεί και το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης.

Διεκδικούμε την καταβολή των αναδρομικών σε όλους κύριων, επικουρικών, δώρων και επιδομάτων, ειδικά  οι χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν περικοπές και στην επικουρική σύνταξη και στα δώρα γεγονός που η κυβέρνηση θέλει να αγνοεί με πλήρη αντιδημοκρατικό  τρόπο.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους και τους συναδέλφους μας να αγωνιστούν με κινητοποιήσεις για όσα τόσα χρόνια παράνομα μας περιέκοψαν όλες οι κυβερνήσεις.                

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ διεκδικούμε:

  1. Καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης και αναδρομικών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ.
  2. Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  3. Επαναφορά του ΕΚΑΣ
  4. Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.
  5. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Κατρούγκαλου αλλά και της προσωπικής διαφοράς η οποία φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις μας.
  6. Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
  7. Κατώτερο μισθό 751 ευρώ για τους εργαζόμενους και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων.
  8. Αυξήσεις των συντάξεων κύριων και επικουρικών.
  9. Άμεση καταβολή όλων των συντάξεων που καθυστερούν.»

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις