Ρόδος: Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με την υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Ρόδος: Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με την υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Συνάντηση εργασίας με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στη Ρόδο, στο πλαίσιο της περιοδείας της υπουργού στα νησιά των Δωδεκανήσων, Λέρο, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία όλων των έργων του ΥΠΠΟ που εκτελούνται σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” και που μετά την τελευταία ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την υπουργό στις 9 Μαρτίου στη Ρόδο, έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, τόσο από πλευράς εργασιών όσο και απορρόφησης των πόρων, και βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Με την ευκαιρία της συνάντησης στην Περιφέρεια, η υπουργός Πολιτισμού και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ανάδειξης του πρωτελλαδικού νεκροταφείου βρεφών στην Αστυπάλαια, προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η επόμενη ομάδα έργων που αφορούν το νησί της Ρόδου, εστιάζοντας στη Λίνδο και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου (Μανδράκι).

Σε συνάντηση που ακολούθησε στο Δημαρχείο Ρόδου, με τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, και τους συνεργάτες του, συζητήθηκε εκτενώς η Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη με τον Δήμο Ρόδου, και συμφωνήθηκε ότι η αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη στήριξη της Προγραμματικής Σύμβασης, επεκτείνοντας το αντικείμενο και τους στόχους αυτής.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις