Κέρκυρα: Εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο με δωρεάν ποδήλατα και λεωφορεία

Κέρκυρα: Εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο με δωρεάν ποδήλατα και λεωφορεία

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων συμμετέχει στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για «πόλεις χωρίς αυτοκίνητο» που συμπεριλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας   (16-22 Σεπτεμβρίου) με δράση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

Για την φετινή  χρονιά το θέμα  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας που επιλέγχθηκε είναι “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους” (Zero emission mobility for all), συνοδεύεται από το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!» και αποσκοπεί στην ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων συμμετέχει ενεργά  και συμβάλλει στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με την ολοκλήρωση του έργου «Διαμορφώσεις πεζοδρομίων προσβασιμότητας ΑΜΕΑ» τον Ιούλιο του 2020 

Επίσης, διοργανώνει:

Α1)   τη συμβολική δράση με τίτλο: «Οργάνωση μιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» αφήνοντας σε αποκλειστική χρήση πεζών, ποδηλάτων ή μέσων μεταφοράς  τις περιοχές:

  1. Του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας, με κλείσιμο  δρόμων
  2. στο ύψος της οριογραμμής των οδών Ιωάννου Θεοτόκη, Λεωφόρου
  3. Αλεξάνδρας. 
  4. Ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, από θέση «Ναυτίλος» δια των
  5. οδών Λεωφόρος Δημοκρατίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Ελευθερίας,
  6. Αρσενίου, Δονζελότ κλπ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με την Τροχαία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης της κυκλοφορίας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών να δείξουν κατανόηση, να μην μετακινηθούν άσκοπα και να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης αυτής της δράσης.

Α) Τη συγκεκριμένη ημέρα 20-9-2020 και κατά τη διάρκεια των ωρών από 9:00π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. θα διατίθενται ποδήλατα δωρεάν στους δημότες (με σειρά προτεραιότητας) για μιά σύντομη ποδηλατάδα. Σημείο αφετηρίας  το  κτήριο “Σαν Τζιάκομο”  (παλαιό Δημαρχείο). 

Β) Παράλληλα, τη συγκεκριμένη μέρα και ώρες όπως καθορίζονται ανωτέρω, το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας προσφέρει για όλες τις γραμμές

–   δωρεάν μετακίνηση των μαθητών (με την επίδειξη μαθητικής ταυτότητας) και

–   έκπτωση 50% στο κόμιστρο για τους λοιπούς επιβάτες  

προκειμένου να γίνει προώθηση της μετακίνησης των πολιτών με τα ΜΜΜ.

Γ) Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για την προώθηση της πεζής μετακίνησης, με παράλληλο όφελος για τον πεζό την απόλαυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την παρατήρηση των μνημείων μας, συμμετέχει και ο σύλλογος ξεναγών Κέρκυρας προσφέροντας ξενάγηση στην πόλη. 

Επισημαίνεται ότι  λόγω covid2019 για τα άτομα που θα συμμετάσχουν η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Η δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 19-9-2020 και ώρα 6:00 μ.μ.. Ως σημείο συνάντησης και αφετηρίας ορίζεται η είσοδος του Παλαιού Φρουρίου. 

Δ) Η Διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης δύναται να συμμετέχει στη  διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί μετά τις  20-10-2020, με έργα μαθητών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία έως την 16-10-2020.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις