Μαρτυρία Σουηδέζας νοσοκόμας: Tι μου άφησε η μάχη με την Covid-19

Μαρτυρία Σουηδέζας νοσοκόμας: Tι μου άφησε η μάχη με την Covid-19

Καθώς η πανδημία εξαπλώνεται με τα κρούσματα να πλησιάζουν παγκοσμίως τα 31 εκατομμύρια και τους θανάτους να ξεπερνούν τις 950.000 αισιόδοξο γεγονός παραμένει ο μεγάλος αριθμός αποθεραπευμένων που αγγίζει τα 22,5 εκατομμύρια. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη με την Covid 19 εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Στη Σουηδία είναι αρκετές χιλιάδες. Ανάμεσά τους και η νοσοκόμα Eβα Χέγκλαντ που μολύνθηκε τον Απρίλιο και πέντε μήνες μετά  βρίσκεται ακόμα σε αναρρωτική άδεια υποφέροντας από πονοκεφάλους και δύσπνοια.

Η μαρτυρία της είναι συγκλονιστική «Αισθάνομαι σαν να είμαι τρεις μέρες άυπνη. Ξαφνικά νιώθω τεράστια εξάντληση. Έχω ταχυκαρδία. Μοιάζει σαν να αναπνέω σε σάουνα και να μην έχω αρκετό αέρα.»

Στην Ευρώπη η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί τη μία χώρα μετά την άλλη στην επιβολή νέων περιορισμών.

Από την ερχόμενη εβδομάδα εφαρμόζεται τοπικό lockdown σε 6 περιοχές  της Μαδρίτης  με τη μεγαλύτερη έξαρση επιτρέποντας σε περίπου 850.000 κατοίκους  της πρωτεύουσας να βγαίνουν από αυτές παρά μόνο για να εργαστούν.

Στη Γαλλία που ξεπέρασε τα 13.000 ημερήσια κρούσματα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται σε Μπορντό και Μασσαλία όπου ήδη δοκιμάζεται η αντοχή των νοσοκομείων λόγω της αύξησης ασθενών με κορονοϊό. Θετικός στον ιό αλλά χωρίς συμπτώματα δήλωσε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ που θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι.

Στην Ιταλία μετά και το άνοιγμα των σχολείων τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 1900. Αλλά και η Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση μολύνσεων από τις 8 Μαΐου με 4.422 κρούσματα.

Βρετανοί επιδημιολόγοι συνιστούν έγκαιρη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων τα οποία όμως ο Μπόρις Τζόνσον θα ήθελε να αποφύγει. «Δεν θέλω καθόλου να προχωρήσω σε ένα δεύτερο εθνικό lockdown.» διαμηνύει.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπώρου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις