Αντιδήμαρχος Φαιστού: Ήμουν αρνητής της μάσκας, αλλά κινδύνευσα να πεθάνω

Αντιδήμαρχος Φαιστού: Ήμουν αρνητής της μάσκας, αλλά κινδύνευσα να πεθάνω

«Να μην το περάσει κάνεις αυτό το πράγμα. Να μην το περάσουν ποτέ. Και με αυτή τη συνέντευξη μακάρι να βοηθήσουμε 10…20…100 άτομα να προσέξουν παραπάνω».

Ο Αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομυτάκης, αφηγήθηκε την ιστορία του, που από αρνητής της μάσκας, μετατράπηκε σε θερμό υποστηρικτή της, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Φαιστού, ανέφερε πως επί 40 μέρες ήταν θετικός στον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευθεί τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο με χαμηλό οξυγόνο.

«Ήμουν ένας από τους αρνητές της μάσκας και τιμωρήθηκα γι' αυτό. Τώρα αν μου έλεγαν ότι θα κολλούσα, θα έμπαινα στο νοσοκομείο, θα κινδύνευε η ζωή μου, βεβαίως θα την έβαζα. Όταν το περάσεις βαριά, είναι πολλές οι στιγμές που λες θα πεθάνω γιατί έχεις πολλές δύσπνοιες. Ο πνεύμονάς σου είναι σαν να σκίζεται» αφηγείται ο κ. Φασομυτάκης.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους αρνητές της μάσκας, να δουν σοβαρά το θέμα και να προτρέπουν οι ίδιοι τα παιδιά τους να φορούν μάσκες συνεχώς στο σχολείο, για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Δηλαδή αν κάποιο παιδί κολλήσει έναν παππού και μια γιαγιά και πεθάνει, τι θα πει ο μπαμπάς; Μπράβο στο παιδί μου που κόλλησε τον παππού και τη γιαγιά και πέθανε από αυτό; Θα κάνεις ένα παιδί φονιά! Είναι βαρύ αυτό που λέω, το ξέρω, όμως χάνεται μια ανθρώπινη ζωή. Γιατί για μια μάσκα;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εξεπλάγην όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενε μιας και γυμναζόταν, δεν έπινε, δεν έκανε καταχρήσεις.

«Τον κόλλησα από κάποιους που είχαν πάει σε μια εκδήλωση» σημειώνει και προσθέτει πως όλοι στον δήμο Φαιστού τώρα δεν βγάζουν στιγμή τις μάσκες τους, γιατί παραδειγματίστηκαν από τον ίδιο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις